Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma György napja van. Holnap Márk napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: sorsjegykegyelt falu, ahol mindenki nyert

sodetoMindenki milliomos lett egy spanyol faluban sorsjegy révén – egy kivétellel: az illető görög, egy nő kedvéért költözött a településre, ám szétváltak útjaik, ő pedig most egy pajtában él.

Sodeto, ahol mindenki nyert - egy kivétellel...

A falu neve Sodeto, és tavaly decemberben tette gazdaggá mindegyik lakosát az El Gordo nevű országos spanyol sorsjegyjáték.

A településen mindenki egycsapásra legalább 29 millió forintnyi összeggel lett gazdagabb, de akadtak családok, amelyek ennek a négyszeresével. A falu összesen 33 milliárd forintnyi összeggel gyarapodott.

sodeto2

A görög „bevándorló”, Kosztisz Micotakisz meg semennyivel, ő az egyetlen a faluban, aki nem vett sorsjegyet. Közvetve azonban haszonélvezője lehetett volna a dolognak, mivel a nyerés előtt hiába árulta földjét, a kutyának se kellett. A sorsjegykegynek köszönhetően azonban rögvest akadt két vevő is.

sodeto3

A cikk a reklám után folytatódik

A görög azonban nem akart licitháborúságot, és inkább megtartotta a földjét.
 „Kis falu ez. Nem akarom, hogy bárkinek is megkeseredjen a szájíze” – idézte a férfit a Yahoo amerikai hírportál, felvetve, hogy ha egy faluban mindenki tehetős, ki szolgálja ki a tehetőseket?

sodeto1

Rosa Pons polgármester anekdotikus életképpel felelt a kérésre. „Néhány asszony fodrászhoz készült, de mivel a fodrásznő is meggazdagodott a sorsjegyjátékon, megmondta nekik, hogy hiába, mert nem dolgozik.”


MTI

Kapcsolódó kifejezések: Sodeto  Spanyolország  sorsjegy 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!