Ma Oszkár napja van. Holnap Boglárka napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: eladó az egyetlen halottas bicikli

Paul SinclairEladó Nagy-Britannia első és egyetlen halottas tandembiciklije, avagy halottas kocsik mintájára koporsót szállító kerékpárja, mert nem bír már az emelkedőkön feltekerni tulajdonosa, Paul Sinclair tiszteletes – adta hírül a brit Metro újság.

A lap által használt bicikli elnevezés azonban pontatlan, mivel nem két, hanem három kereke van a gyászjárműnek, így valójában tricikli és leginkább oldalkocsis motorra hasonlít, csak éppen az oldalkocsi koporsó, utasa pedig mindig halott. Sinclair egyedül ötven métert képes elpedálozni vele.


Az egyedi járművet 2250 fontért – háromnegyed millió forintért – kínálja 45 éves gazdája. Ugyanennyiért csináltatta, és azért, mert rábólintott egy kerékpármegszállott és környezetvédő temetési kérésre, miszerint biciklivel szeretnék a hozzátartozók utolsó útjára vitetni halottjukat. A tiszteletes azt mondta, hogy egy hónap alatt meg tudja oldani, a család pedig elhalasztotta a temetés. Sinclair hamar megbánta könnyelmű ígéretét, de nem adta fel, és két nappal a temetés előtt kész lett a Rebecca – ezt a nevet adta Szent Mihály „drótlovának”.


Paul Sinclair1

A cikk a reklám után folytatódik

DiabFórum magazin

Amúgy van neki oldalkocsis motorja is. Azzal a járművel főként motoros temetéseken viszi utolsó útjára az elhunytat és vezeti a szertartást. Visszatérve a triciklitandemre, Sinclair tiszteletes temetésein rendre a feleségét ültette maga mögé „segédhajtónak”, de asszonya már nem kapható a megerőltető pedálozásra, férje pedig megérti, mivel ő is így van vele.
 „Nem nekünk való a biciklizés. Jobban szeretünk oldalkocsis motorunkkal temetésre járni, és utána enni egy hamburgert” – idézte Sinclairt a The Sun című brit lap.


Paul Sinclair2

MTI

Kapcsolódó kifejezések: Paul Sinclair  Rebecca  halottszállító  kerékpár 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!