Ma Lukács napja van. Holnap Nándor napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: pincér helyett vasút viszi a sört

vasutPincérek helyett vasút viszi ki az italt egy prágai vendéglőben.

A Vytopna étterem vonatai természetesen nem „életnagyságúak”, de nem is túl kicsik, mármint nagyobbak a vasúti terepasztalok modelljeinél. Tehervagonjaikban kényelmesen elfér egymás mellett két korsó sör – hagyományos tányér ugyanakkor nem fér rájuk.

Csaknem fél kilométer a vasúti pálya összhossza, mindegyik asztalhoz vezet vakvágány – mármint olyan, amelynek sínpárja nem „megy” tovább.

vasut3

A játékosság ellenére az egész vasúthálózat meglehetősen bonyolult, évek alatt fejlesztették ki a vendéglő tulajdonosai, akik persze eleve imádták a modellvasutazást.

vasut4

A cikk a reklám után folytatódik

DiabFórum magazin

Az étterem belseje leginkább egy hatalmas terepasztalhoz hasonlít, végső soron egy asztalnál ül mindenki, ám külön leágazások vannak a szeparált asztalrészekhez.

vasut5

A vonatok erdős, sziklás vidékeken, alagutakon, tavak feletti hidakon zakatolnak keresztül, hogy elfuvarozzák a vendégeknek innivalójukat. A vendéglőben ugyanis a konyha sem utolsó – a sült kacsától a grillezett lazacon át az ürücombig akad minden –, így a vonatok jelmondata lehetne „Arccal a hasút felé!”.

Sört vasúton! - Nézd meg videón

Az étterem tapasztalatai szerint nem csupán kis- és nagy gyerekek (apukák) élvezik a különleges felszolgálást, hanem a nők körében is népszerű a kisvasútpincér.

MTI

Kapcsolódó kifejezések: Prága  Vytopna  sör  terepasztal  vasútmodell 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!