Ma Lukács napja van. Holnap Nándor napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: 102 éves lett a legöregebb ikerpár

twinsSzázkettedik születésnapját ünnepelte szerdán a világ legidősebb ikerpárja.

Két brit nő a csúcstartó: Ena Pugh és Lily Millward. 102. születésnapjukra családtagjaiktól egyebek közt egy-egy Guinness Rekordok Könyvét kapták, hogy láthassák: belekerültek. A köszöntés kórházban volt, mert Lily csípőtörést szenvedett nemrégiben. Ikertestvére természetesen meglátogatta, 23 év óta mindig találkoztak január 4-én. 79. születésnapjukat csak azért nem ünnepelték együtt, mert mindketten betegek voltak.

A nővérek egy walesi farmon születtek 1910-ben, amikor még VII. György volt a brit uralkodó. Nyolc testvérük volt – köztük egy fiú ikerpár –, de már egyikük sem él. A nővérek Brecon közelében laknak, de teljesen önellátón és külön házakban, amelyek ráadásul nélkülözik a teljes komfortot, nem központi fűtésűek.

A cikk a reklám után folytatódik

DiabFórum magazin

A nővérek egész életükben közel álltak egymáshoz, és ez a mai napig sem változott. A heti bevásárlást együtt intézik, és csaknem minden este beszélnek – egymással – telefonon, ami nem megy könnyen, mert mindegyikük nagyon nagyot hall. Emiatt azután gyakran nem értik egymást, és csak mondják a magukét, de így is élvezik a társalgást – fedte fel a brit Metro újságnak Lily Millward 65 éves lánya.

twins 682 1432782a

A nővérek hosszú – és jó egészségben eltöltött – életük titkát a derűben látják, a nevetésben és a tréfálkozásban egymással. Ena több mint 20 éve özvegyült meg, 3 gyermeket nevelt fel, 10 unokája és 3 dédunokája van. Lily szintén csaknem két évtizede özvegy, két gyermeke van, öt unokája és kilenc dédunokája. „Összesítésben” mindegyiküknek 16 leszármazottja van, Lilynek dédunokái „hozták fel” az állást döntetlenre.


MTI

Kapcsolódó kifejezések: Ena Pugh  Guinness Rekord  Lily Millward  ikrek  legidősebb 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!