Ma Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: a tajvani ebpiszok tombola

dog-poo-lotteryEgy ötvenes éveiben járó nő lett a tajvani ebpiszoknyertes, mármint az ebpiszokgyűjtők tombolájának győztese: az ő markát ütötte a fődíj, félmillió forint értékű aranyrudacska.

A nyáron kezdődött akció nem az egész szigetre terjedt ki, csupán Tajpej egy új kerületére. A tombola sorsjegyeire kutyapiszok – zacskóban történő – beszolgáltatásával lehetett szert tenni. A kezdeményezés annyira népszerű lett, hogy szervezői meghosszabbították.

Eredetileg már októberben kisorsolták volna a nyerteseket – több díjjal is kecsegtették a résztvevőket – azonban tapasztalva, hogy a felére csökkent az ebpiszokszenny az utcákon, prolongálták az akciót.

r-GOLD-INGOT-large570

A cikk a reklám után folytatódik

DiabFórum magazin

A tombolán további négy gyűjtő kapott az fődíjnál kisebb aranyrudacskát, összesen 85-en nyertek valamit.
 A szervezők remélik, hogy sikerült rászoktatni a gazdikat a tisztaság megóvására és a jövőben aranyos ösztönzés nélkül is kevesebb lesz a kutyaürülék az utcákon – adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.

Hasonló kezdeményezés volt már más tajvani városban is, ám vajmi kevés sikerrel. Ott vásárlási utalványt adtak (kb. 600 forint értékben) a begyűjtött kutyapiszok kilójáért, ami nem hozott lázba senkit.


poopscoop

MTI

Kapcsolódó kifejezések: ebpiszok  tombola 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!