Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Fülöp és Evelin napja van. Holnap Hella napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: Magyarország legnagyobb szaloncukra

szaloncukorTöbb mint kétszáz kilogrammot nyom Magyarország és egyben a világ legnagyobb szaloncukra, amely a Bonbonetti Choco Kft. mestereinek keze munkáját dicséri.

A rekordméretű, csokoládéval burkolt marcipános szaloncukor – amelyből 20 ezer apró is kitelne – három méter hosszú. A mega szaloncukor összesen 209 kilogrammot nyom, jóval meghaladva az eredeti elképzeléseket. A rekordkísérlet előkészületei már jó ideje folytak, mert egy ekkora méretű édesség előállítása nem csupán az érdeklődők, hanem maguk a készítők számára is újdonság volt.

A gigászi szaloncukor kivitelezőinek mindent az eredeti előállítási mód szerint kellett elkészíteniük és összeállítaniuk, mert csak így lehet hiteles a rekord. Az óriási karácsonyi finomságnak ugyanolyan alapanyagokból és ugyanolyan módon kellett elkészülnie, mint apró társainak és persze az ízét tekintve sem maradhatott alul – olvasható a Bonbonetti Csoport MTI-hez eljuttatott közleményében.

szaloncukor3

A cikk a reklám után folytatódik

Az óriás szaloncukor elkészítésének célja nem csupán a rekord felállítása volt, hanem, hogy felhívja a figyelmet a különleges hungarikum sajátosságaira: a valódi csokoládé és a magas tápértékű, minőségi anyagok fontosságára. 
A mega szaloncukor jótékony célt is szolgál. A hatalmas édesség a Béke Gyermekotthonba került, ahol közel száz bentlakó várta az egyedülálló és különleges finomságot.


szaloncukor2

Nézd meg videón!

MTI

Kapcsolódó kifejezések: karácsony  legnagyobb  szaloncukor 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!