Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Bence napja van. Holnap Bertalan napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: a palacsintától rettegő nő

palacsintafobiaBetegesen retteg a palacsintától egy brit nő kislánykora óta.

„Ha arra kényszerítenek, hogy nézzek egy palacsintát, úgy érzem, menten beteg leszek tőle. Első reakcióm, hogy el kell pusztítanom, utána viszont el akarok menekülni” – idézte a 19 éves Stefani Ingamellst a The Sun című brit lap.


Vaskos, amerikai palacsintáról, úgynevezett crumpetról van szó, amely már-már fánkszerű, de lyukacsos felszínű. Utóbbinak azért van jelentősége, mert kiderült, hogy a nő igazából nem a palacsintától fél, hanem a lyukas felületektől. Félelmet kelt benne egy marék szalma is, ha nem oldalról látja a növényi szárakat, hanem a lyukakkal szembesül.

A cikk a reklám után folytatódik

„A legnagyobb félelmem azonban mindig is a palacsinta volt. Első emlékem ötéves koromból való, anyám reggelire adott egyet, én pedig felsikoltottam” – mondta a lapnak.A család otthonába – a nő még szüleivel lakik – azóta nemigen került palacsinta, sem pedig lyukacsos küllemű süteményféleség.

palacsintafobia 634x423

A nő csak a minap fedezte fel, hogy palacsintafóbiájával nincs egyedül. A világhálónak köszönheti, hogy „társakra” lelt, akik szintén betegesen rettegnek a lyukacsos felületektől, és persze a palacsintától.
 Az irtózásnak ezt a fajtáját tripofóbiának hívják.


MTI

Kapcsolódó kifejezések: Stefani Ingamells  crumpet  fóbiák  palacsinta  tripofóbia 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!