Ma Lukács napja van. Holnap Nándor napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: a világ legkisebb nője

legkisebbno 013538322-1Jyoti Amge nemrégiben világrekorddal ünnepelhette meg 18. születésnapját: ő lett ugyanis immár hivatalosan is a világ jelenleg élő legkisebb nője. Az új rekorder 7 centiméterrel alacsonyabb, mint a korábbi csúcstartó, az amerikai Bridgette Jordan.

A fiatal indiai diáklány egy achondroplázia nevű betegségben szenved, amely a törpeség egyik formája. Emiatt nem nőtt nagyobbra eddig 62,8 centiméternél, és az orvosok szerint várhatóan a jövőben sem lesz már magasabb. Jyoti Amge egyébként 2009-ben már elnyerte a világ legalacsonyabb tinédzsere címet is – akkoriban még mindössze 61,95 centiméter volt – írja a BBC.

legkisebbno Jyoti - main

A lány méretei azonban mégsem példátlanok, nem ő ugyanis a valaha élt legalacsonyabb nő. Ezt a rekordot egy holland lány, Pauline Musters tartja továbbra is, aki 1876 és 1895 között élt, és aki mindössze 61 centiméteresre nőtt meg.

legkisebbno-38 634x447 2

A cikk a reklám után folytatódik

DiabFórum magazin

Az indiai lány egyébként nagyon örül az eredménynek, és annak is, hogy ennyire alacsony. Azt mondja, ha nem tűnne ki méreteivel a többi ember közül, sosem juthatott volna el például Európába vagy Japánba. Jyoti hozzátette: hamarosan leérettségizik, és egyetemre készül, legnagyobb álma azonban az, hogy bollywoodi színésznő lehessen.

legkisebbno-38 634x447 3

OrientPress Hírügynökség

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!