Ma Ivett és Frida napja van. Holnap Gizella napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: „I love juh” – ismét együtt a suta-kos pár

juh oz_013466157-1Fellélegezhetnek az igaz szerelem pártolói: ismét egymásé lett egy juh és egy őz Kínában.

A pár – egy kos és egy suta – szerelme a Jünnan (Yunnan) tartománybeli Kunming állatparkjának kezdődött még tavaly, és eléggé meghökkentette a gondozókat. Az állati viszonynak híre kélt, egyebek közt egy helyi tévé révén, az állatkert pedig a világhálón fordult a közvéleményhez, hogy erkölcsös-e engedni a furcsa pár vágyainak.

A minap azután elválasztották egymástól Csun-cét – az őzet – és Csang-maót, a kost, de nem a „közönségszavazatok okán” – azok zömmel a szerelem engedélyezését javasolták.

A cikk a reklám után folytatódik

A suta-kos szeparálásban az vezérelte az állatkertet, hogy a kos nem volt teljesen hű őzéhez és báránya született – egy jerkétől persze –, a gondozók pedig nem akarták, hogy a kis juh csonka családban cseperedjen fel, ezért Csang-maót „hazapaterolták” hozzá illőbb párjához. Csakhogy a kos ezen annyira feldühödött, hogy kitört belőle a családon belüli erőszak: szarvával támadt nejére és csemetéjére.

juh oz_013466166-2

Két órányi különélés után a gondozók úgy döntöttek, hogy jobb a békesség, és egymáshoz engedték ismét Csun-cét és Csang-maót – adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.


MTI

Kapcsolódó kifejezések: Kína  juh  állatkert  őz 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!