Ma Andrea és Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: amerikai atipikus szállók

fun-funky-vacation-hotelEgyebek közt kutyaházban alhatnak az Egyesült Államokban azok, akiknek unalmas a hagyományos szálloda.

A kutyaház „cseppet” sem kutyaól egyrészt, mert sokszorta nagyobb, másrészt mert szó szerint kutyaház, mármint kutya alakú épület. Akár a trójai faló mintájára is készülhetett volna.

Az ebhotel Idaho államban van, Cottonwood városában, „fajtáját” tekintve beagle, azaz vadászkopó, de a vendégek rendelhetnek kis „fakutyát” kedvenc ebfajtájukról mintázva. A kézi faragású szobrok a hotel tulajdonosainak művei, akik mellékesen képzőművészek.


in-front-of-sweet-willie

Atipikus a tipi motel is az amerikai vendégszállások sorában. Wigwamokról van szó, az arizonai Holbrookban hajthatja álomra fejét bennük igazi indián környezetben a vendég. Összesen 15 sátorból – mondhatni „indián jurtából” – áll a moteltábor. Ami megkülönbözteti a hajdani bennszülött hajlékoktól az a franciaágy, a tévé, a légkondicionálás. Telefon ugyanakkor nincs wigwamokban, de a füstjeles távközlést nem tiltják a motel üzemeltetői.


wigwammotel4

Aki hajdani börtönben szeret lenni – legalább pár napig – anélkül, hogy valóban börtönben lenne, annak a bostoni Liberty hotelben a helye. Ezt a szállodát börtönnek építették még 1851-ben. Azóta sokat javult mind a koszt, mind a kvártély: luxushotel lett az intézményből. Hajdani rabsétáltató udvara ma pompázatos virágoskert.


jailx-large

jail-topper

A cikk a reklám után folytatódik

Silóból átalakított szálloda is működik az Egyesült Államokban. Az ohiói Akronban kell keresni, könnyű észrevenni a hatalmas gabonatárolót. A silómotelben lift is van, nem létrákon kell fel-le mászni, amúgy minden kényelmi berendezéssel ellátták.


QuakerSquareSW-600x449

Ötcsillagos barlang szintén akad az amerikai vendéglátó iparban. Új-Mexikóban, Farmington közelében van az a barlangszálló, amelyet egy sziklafalba vájtak. Plafonja 23 méter vastag, a bejárati nyílás pedig 80 méter magasan van a La Plata folyó felett.

galeri cavehotel

A barlang nyugati tájolású, naplemente-kedvelőknek ideális a szálloda. Ami a kényelmet illeti, nem kőkorszaki: kőlapra vetett állati prémek helyett baldachinos ágy, szakóca és kőkés helyett tökéletesen felszerelt konyha, jéghideg vízesés helyett forró fürdő várja a vendégeket – jegyezte meg a Yahoo amerikai hírportál hotelkülönlegességi körképében.


kokopellis-cave-bed-and-breakfast-in-farmington-new-mexico

MTI

Kapcsolódó kifejezések: USA  atipikus szállók  ebhotel  extrém szállodák  szállodák  wigwam 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!