Ma Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: okostelefonokra csatlakoztatható retró telefonkagyló

25915Nagy lendülettel hódít és már-már kultikussá válik okostelefonokhoz csatlakoztatható nyeles, a klasszikus bakelit modelleket idéző telefonkagyló Amerikában – közölte szerdai gazdasági mellékletében a USA Today.

A lap szerint a bizarrnak tűnő tartozék nemcsak a vonalas készüléküket végleg feladók népes táborának nosztalgiája miatt népszerű, hanem amiatt is, hogy a mobiltelefon elektromágneses hullámai így sem gyakorolnak közvetlen hatást az agyra. Nem mellékes az sem, hogy a retró távbeszélő-kagylók ergonomikusabbak a tenyérnyi táblagépeknél, s telefonálók beszélgetés közben a segítségükkel is az érintőképernyőt is tudják használni.

A zömmel spirálzsinóros kagylók 3,5 milliméteres jackdugóval csatlakoztathatók gyakorlatilag az összes vezető okostelefon-típushoz.


Native-Union-Moshi-Moshi-Pop-Phone

A cikk a reklám után folytatódik

DiabFórum magazin

A hongkongi Native Union heti 30–40 ezer darabot szállít Amerikába a saját 30 dolláros, Moshi Moshi Pop nevű készülékéből. A Las Vegas-i Yubz negyvenért adja a 2007 óta gyártott kagylóját, amelyből 2011-ben 60 százalékkal többet adott el, mint tavaly. A dél-koreai iCooy szintén 40-ért egyszerűbb telefondokkolót is a saját termékéhez. Az igazán fineszes dokkolók azonban maguk is a múlt századi asztali telefonkészülékekre hajaznak.


A divat akkor futott fel erősen, amikor egy fotósnak sikerült lencsevégre kapnia, amint Lenny Kravitz valahol a mobiljára kapcsolt Moshi Moshi – japánul így mondják azt, hogy halló – telefonkagylón keresztül diskurált. A tendencia folytatódik annak ellenére is, hogy a hóbortnak hódoló felhasználóknak egy helyett két eszközt kell magukkal hordozniuk. A távol-keleti gyártó egyébként azóta sem fizetett jogdíjat a Kravitznek.


img native union pop phone

MTI

Kapcsolódó kifejezések: Moshi Moshi Pop  iCooy  okostelefon  retro 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!