Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Gyárfás napja van. Holnap Rafael napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: 5 ritka macskafélét sikerült lencsevégre kapni Szumátrán

Szumatrai TigrisA szumátrai Bukit Tigapuluh nevű gazdag élővilággal rendelkező terület egyik védettséget nem élvező erdősávjában bukkantak a WWF munkatársai a különleges fajokra, többek között szumátrai tigrisre, ködfoltos leopárdra, márványfoltos macskára, ázsiai aranymacskára, és bengáli törpemacskára.

A felsoroltak közül négy faj az indonéziai kormány védelme alatt áll, és a Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján is szerepel. A terület, ahol ezeket a fajokat látták, jelenleg nem áll védelem alatt, így erdészeti beavatkozások és ültetvénylétesítés fenyegeti.

A WWF Indonézia három hónapos kutatásának eredménye 404 fotó, valamint videó felvétel a területen található ritka macskafajtákról, többek között három játszadozó kölyöktigrisről. Ezek a felvételek mind ugyanazon, a jelenleg védettséget nem élvező területen készültek.


Sumatran Tiger

Sumatran Tiger

A cikk a reklám után folytatódik

„A csodálatos felvételek ismét figyelmeztetnek minket arra, hogy mit is veszíthetünk, ha elpusztítjuk ezeket az erdőket a fák kivágásával és a terület ültetvénnyé alakításával, vagy az illegális fakitermeléssel” – mondta Karmila Parakkasi a WWF Indonézia Tigriskutató-csoport koordinátora.

Clouded leopard

Marbled cat

Kapcsolódó kifejezések: Szumátra  WWF  macskafélék  tigrisek  védett állatok 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!