Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Erzsébet napja van. Holnap Jolán napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: a világ legutáltabb repülőtere

repterFranciaország legjelentősebb repülőterét, a párizsi Roissy-Charles de Gaulle-t választotta a világ legutáltabb repülőterének a CNN utazási honlapja, a CNNGO.com.

Az utasok kommentárjai és rémálomszerű emlékei alapján készített szégyenlista második helyére a Los Angeles-i nemzetközi repülőtér került, megelőzve a londoni Heathrow-t.

A párizsi repülőtér – ahol évente 60 millióan fordulnak meg – a kellemetlen kiszolgálószemélyzet, a kifogásolható higiéniás körülmények, a beszállókapuknál tapasztalt információhiány, a közepes színvonalú éttermek és kávézók miatt került az utazóközönség utálatának kereszttűzébe. A CNNGO szerint a Roissyt az órákon át rossz sorban várakozó ideges utasok és a házsártos személyzet jellemzi leginkább. Egyébként számos francia utazási portál hasonló tapasztalatokról számolt be: az internetezők a repülőtér kopottas jellegére és a megfizethetetlen parkolási költségekre is panaszkodnak.

repter2

A cikk a reklám után folytatódik

A párizsi repülőtér nem először képezi utálat tárgyát

Két évvel ezelőtt a repülőtéri pihenési körülményeket tesztelő kanadai Sleepingairports.net sorolta utolsó helyre a Roissyt, tavaly pedig a francia fogyasztóvédők választották meg az utasok igényeit legkevésbé kielégítő európai repülőtérnek.

repter4

A párizsi repülőterek igazgatósága (ADP) a Le Figaro című napilapban elítélte a CNNGO módszereit, amely tanulmányát utazási portálokon és blogokon megjelent „kávéházi pletykákra” alapozta. A 90 ezer embert foglalkoztató ADP azzal utasította vissza a „deszka nélküli WC-kre” vonatkozó kritikákat, hogy csúcsforgalomban félóránként, egyébként pedig óránként takarítják a mosdókat.

repter3

Arról, hogy a leszállás után sokszor percekig kell az utasoknak a repülőgépben várakozniuk a lépcsőkre vagy a tranzitban a csomagokra, amelyek nagyon lassan érkeznek, pedig nem a repülőtér, hanem a légitársaságok tehetnek – állította az igazgatóság, amely csak az éttermi szolgáltatásra vonatkozó bírálatokat fogadta el. „2013-ig ötven új kiszolgálóhelyet nyitunk, mert az emberek a már ismert hálózatokat keresik (a repülőtéren is)” – jelezte az ADP, amely az elkövetkező négy évben 750 millió eurót szán a szolgáltatások minőségének javítására.

A top 10 legutáltabb repülőtér

10. São Paulo-Guarulhos repülőtér, São Paulo, Brazília
9. Perth Repülőtér, Perth, Ausztrália
8. Tribhuvan Repülőtér, Kathmandu, Nepal
7. John F. Kennedy repülőtér, New York, USA
6. Jomo Kenyatta repülőtér, Nairobi, Kenya
5. Ninoy Aquino repülőtér, Manila, Philippines
4. Toncontín Nemzetközi repülőtér, Tegucigalpa, Honduras
3. London Heathrow, London, Anglia
2. Los Angeles Nemzetközi repülőtér, Los Angeles, USA
1. Paris-Charles de Gaulle, Párizs, Franciaország

A CNNGO egyébként összeállította a legkedveltebb repülőterek listáját is, amelyet ázsiai városok vezetnek. Szöul és Szingapúr előtt Hongkong végzett az élen.

repter1

MTI

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!