Ma Amália napja van. Holnap Nóra és Lili napja lesz.
A+ A A-

A nap galériája: megújult a Városligeti Műjégpálya

mujeg15-sBefejeződtek a Városligeti Műjégpálya kivitelezési munkálatai, már csak az utólagos javítások és a végső takarítás van hátra, így várhatóan novemberben megnyit a létesítmény – mondta a műjégpálya vezérigazgatója a csütörtöki sajtónapon.

Bartha László közölte: jelenleg a fővállalkozó mellé kirendelt vagyonellenőr felügyeli a kifizetéseket, rajta múlik mit engedélyez. Amíg ő „nem bólint rá” a befejezéshez szükséges néhány millió forintra, addig kérdéses a pontos nyitási dátum – tette hozzá. A vezérigazgató elmondta: elvégezték az épület teljes műemléki felújítását, a bejárati csarnok például az 1926-os állapotot tükrözi aranyozott oszlopaival és korlátjaival.

Az épületben a legmodernebb technológiát építették ki a jégkészítés, az épületgépészet és a gyengeáramú rendszerek tekintetében. A pálya alatt több mint 210 kilométernyi cső húzódik, ez biztosítja Európa legnagyobb összefüggő jégfelületét. 
Bartha László hozzátette, hogy a sportolásra alkalmas terület 15 százalékkal nagyobb lesz a korábbinál.

A cikk a reklám után folytatódik

A létesítmény egyszerre nagyjából négyezer látogatót tud majd kiszolgálni, de egy erősebb hétvégén napi tízezer ember is megfordulhat a pályán. Egy belépő hétköznap 1000, hétvégén 1300 forintba kerül, de lesz nagycsaládos, iskolás, illetve nyugdíjas kedvezmény is. A vezérigazgató évi 750–800 millió forintos költségvetéssel számol, szerinte nullszaldós működésre lesznek képesek.


A Városligeti Műjégpálya legutóbb a 2008–2009-es téli szezonban üzemelt. Felújítása 4,7 milliárd forintba került, amelynek kétharmada uniós támogatás. Az eredeti átadás augusztus 31-én lett volna, ez azonban a műemlék-felügyelet pótlólag elrendelt munkálatai miatt kitolódott.


Városligeti Műjégpáya - képgaléria

Városligeti Műjégpálya

MTI

Kapcsolódó kifejezések: Városligeti Műjégpálya  műemlék 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!