Ma Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: okostelefont ültettek egy brit férfi műkarjába

TREVOR PRIDEAUXA világon elsőként okostelefont ültettek be egy brit férfi műkarjába – közölte a The Daily Telegraph online kiadása.

„A mobil finoman és biztonságosan illeszkedik a műkaromba, és könnyen ki is vehető, ha szükséges. Úgy vélem, sok műkarral élőnek lehet nagy segítség – különösen azoknak, akik nem születésüktől mozgássérültek” – mondta el a Wedmore-ban élő Trevor Prideaux.

Az ötvenéves vendéglátóipari menedzser bal alsókar nélkül született, és hároméves kora óta visel protézist. Korábban a művégtagján egyensúlyozta a mobilt, vagy rátette valamire, ha használni akarta. Aztán szakértőkhöz fordult, és kérése meghallgatásra talált: a Nokia szakemberei elkészítették számára a különlegesen kialakított művégtagot, amelybe pontosan beleillik a Nokia C7 okostelefon.

Trevor Prideaux

A cikk a reklám után folytatódik

A protézisébe épített mobil lehetővé teszi, hogy már egy kézzel is telefonálhasson és írhasson üzenetet – hangsúlyozta Prideaux. „Szerintem először készült ilyen a világon – és ez csodálatos” – idézte a férfit a www.telegraph.co.uk.


Nézd meg videón!

MTI

Kapcsolódó kifejezések: Nokia C7  Trevor Prideaux  okostelefon 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!