Ma Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: egyensúlyozó művész - kő kövön maradt!

Adrian GrayKövek egymásra pakolásával készít fantasztikus szobrokat egy brit művész, akinek rendkívül nehéz dolga van, mivel a nyersanyag szabálytalan alakú és nagyon kényes egyensúlyt kell megtalálni az alkotáshoz.

A 44 éves Adrian Gray Dorset tengerpartján dolgozik, órákat tölt azzal, hogy fellelje az ideális méretű, alakú és színű szikladarabokat, köveket, kavicsokat. A „helyezés” azután szintén hosszadalmas művelet, hatalmas türelem kell hozzá.

Gray jókora köveket használ és elképesztőn állítja egyiket a másikra. Művei általában kétkövesek. Amikor végre kő kövön marad, a végeredményt Gray lefotózza, majd pedig önkezével semmisíti meg munkáit, nehogy ráboruljon valakire szobra.

adrian5

adrian6

A cikk a reklám után folytatódik

Sikerült valami varázslatost, csodásat alkotnia

Gray 9 éve kezdett köveket egyensúlyozni, miután megfertőzte egy trópusi vírus, amikor Madagaszkáron turistáskodott. Kigyógyult a kórból, de furcsa utóhatásai maradtak a betegségnek: a férfi azóta rendkívül érzékeny az áramra, annyira, hogy kénytelen volt teljesen lemondani telefonról, tévéről, számítógépről.

Kőrakás-szobrok

Kőrakás-szobrok

Kőrakásszobrait jó páran csalásnak vélik, úgy gondolják, hogy Gray ragasztóval mesterkedik. A művész nem bánja, hogy kétkednek, mert – mint mondja – ez azt bizonyítja, hogy sikerült valami varázslatost, csodásat alkotnia – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.


Nézd meg videón!

MTI

Kapcsolódó kifejezések: Adrian Gray  egyensúly  egyensúlyozó művész  szobrok 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!