Ma Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: győzött a „szarvasönképű” marha

nc yvonne cow2Győzött Yvonne: a német hatóság feladta a magát szarvasnak vélő Yvonne tehén hajtóvadászatát és visszavonta a tűzparancsot.

Yvonne ellen már nincs tűzparancs

A világsztárrá előlépett tehén nem lépett elő a bajor erdőkből: semmilyen fortély és csalétek nem tudta kicsábítani a marhát, amely lassan egy éve, hogy megszökött egy vágóhídról és a bajor erdőkben csatlakozott egy szarvascsapathoz, amellyel azóta ideje javát tölti. Turista szemtanúk beszámolói szerint a marha Yvonne szarvasnak hiszi magát.

A helyileg illetékes mühldorfi hatóság idővel közveszélyesnek nyilvánította a tehenet és engedélyt adott vadászoknak, hogy agyonlőjék. Erre aztán akcióba lendültek állatvédők is, hogy megelőzve a tragédiát, élve fogják be Yvonne-t, amihez marhacsalétkeket is használtak.

nc yvonne cow3

A cikk a reklám után folytatódik

DiabFórum magazin

Volt, hogy Yvonne legjobb barátnőjét, az ugyancsak tehén Waltraudot terelték az erdő szélére és bőgették, hogy hívja ki Yvonne-t a vadonból, máskor a szökevény anyai ösztöneire alapozva a borjával, Waldival mesterkedtek lépre csalni, ám sikertelenül. Waltrud és Waldi borjú után újabb marha(vonz)erőt vetettek be: következett Ernst, azaz Ernő, a tenyészbika, amely azonban veszíthetett vonzerejéből, mert „kibikázni” sem sikerült Yvonne-t az erdőből.


Immár lefújták a hajtóvadászatot, nincs lőparancs Yvonne ellen, illetve nem golyós. Csupán egyetlen bajor vadász feladata a tehenet becserkészni, de ő is csak kábító lövedéket használhat – adta hírül a brit Metro újság.


A szarvas-marhának Facebook oldala is lett.

nc yvonne cow nt 110805 wg

Nézd meg videón!

MTI

Kapcsolódó kifejezések: Yvonne  marha  szarvas 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!