Ma Oszkár napja van. Holnap Boglárka napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: a világ legidősebb embere 115 éves

Besse CooperBesse Cooper, a világ legidősebb embere a georgiai Monroe-ban ünnepelte 115. születésnapját, bár idén egyetlen Elvis imitátor sem jelent meg a partin.

Az ünnepségen a Guinness Rekordok Könyve munkatársa is jelen volt, aki, a tavalyi után, másodjára adta át a Tennessee-i születésű asszonynak a világ legidősebb emberének járó emléktáblát. „Szerintünk egy is elég lenne – nyilatkozta Mrs. Cooper fia, a 76 éves Sidney Cooper – Még mindig sok mindenre emlékszik és sokat beszél. Persze neki is vannak jó és rossz napjai. A napjai 80 százalékát amúgy is átalussza."

Az 1896-ban Tennessee-ben született Besse Cooper a világháború alatt költözött Georgiába, ahol tanári állást keresett. 1924-ben ment hozzá férjéhez, Lutherhez, akivel négy gyerekük született. Az asszony 12 ükunokával és több, mint egy tucat ük-ükunokával büszkélkedhet.

A cikk a reklám után folytatódik

DiabFórum magazin

Mrs. Cooper születésének évében vezették be a Dow Jones Ipari Átlagot a tőzsdén, ekkor tartották az első modernkori olimpiai játékokat, valamint ekkor gördült le az első Ford is a gyártósorokról.

„Soha nem volt egy aggodalmas típus” – nyilatkozta a fia. Hosszú életének titka Besse Cooper szerint két dologban rejlik: „Mindig a saját dolgommal törődtem, és soha nem ettem gyorsételeket” – nyilatkozta.

Besse Cooper

Kapcsolódó kifejezések: Besse Cooper  Guinness Rekord  legidősebb 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!