Ma Donát napja van. Holnap Bernadett napja lesz.
A+ A A-

A mentális betegségek jelentik a legnagyobb problémát a fiatalok körében

A mentális betegségek jelentik a legnagyobb problémát a fiatalok körébenA gyermekek, a tinédzserek és a fiatal felnőttek körében is a mentális problémák okozzák a legtöbb gondot - állítják a kutatók. A 2004-ben gyűjtött globális adatok szerint ugyanis a 10–24 éves korosztályt sújtó betegségek 45 százalékát a depresszió, a skizofrénia, a bipoláris zavar és az alkoholfüggőség teszi ki.

A helyzet tarthatatlanságát jelzi az is, hogy a második leggyakoribb problémaforrást a balesetek jelentik (12 százalék), a harmadikat pedig a fertőző és parazitás betegségek (10 százalék). Mindkettő jócskán lemarad tehát a mentális betegségekhez képest – olvasható a The Lancet című lapban.

A kutatók ugyanakkor azokat a körülményeket is összegyűjtötték, amelyek a fiatalok egészségét életük későbbi szakaszaiban is nagy mértékben befolyásolhatják. Ezek között szerepelnek a felelőtlen szexuális magatartásformák, az alkoholfogyasztás, a vashiány és a fogamzásgátlás hiánya.

A cikk a reklám után folytatódik

A fiatalok védelme a WHO szerint is nagyon fontos, éppen azért a jövőben megelőző programokat dolgoznak ki, amelyek segítségével reményeik szerint visszaszorítható lesz a mentális betegségek és az egyéb káros magatartásformák aránya.

OrientPress Hírügynökség

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!