Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Jolán napja van. Holnap Olivér napja lesz.
A+ A A-

Anya-lánya kapcsolat: HPV-oltás szempontjából is fontos

Anya-lánya kapcsolat: HPV-oltás szempontjából is fontosKözépiskolás lányok körében végezték el tudósok a legfrissebb HPV kutatásokat, amelyből kiderült: az anyával ápolt, bizalmas kapcsolat nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy beoltassák magukat a humán papillomavírus ellen.

A felvilágosítás nem lehet kényelmetlen...

Ennek fényében a jövőben arra biztatják az anyákat, hogy ne féljenek a kényelmetlennek tartott felvilágosítástól, hiszen így megvédhetik gyermekeik egészségét.

Az eredmények szerint a részletes szexuális felvilágosítás és a nyílt, egyenes beszélgetés az anyával ösztönzőleg hatott a gimnazista lányokra - nagy részük ugyanis rászánta magát arra, hogy beadassa a HPV elleni vakcinát. Az elhatározásban az is döntő szerepet játszott, hogy tudták: az édesanyjuk is beleegyezne ebbe a lépésbe - tudósít a Medical News TODAY.

A cikk a reklám után folytatódik

Az árnyoldalakról is fontos beszámolni!

Nem vezetett eredményre azonban az, ha az anya csak a szexuális élet örömeit és szépségeit promotálta a gyereknek. Ezek a lányok ugyanis nem voltak tisztában azzal, hogy a testi kapcsolat milyen kockázatokkal járhat, így a vakcina iránt is kevésbé érdeklődtek.

A problémát firtató tanulmány a Pediatrics című folyóirat májusi számában jelenik meg. A szakértők szerint az anyai jótanácsokra akkor is szükségük vana lányoknak, ha már elég idősek ahhoz, hogy szülői beleegyezés nélkül is felvegyék az oltást.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kapcsolódó kifejezések: HPV  HPV-oltás  STD  anya-lánya kapcsolat 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!