Ma Zsuzsanna napja van. Holnap Aladár és Álmos napja lesz.
A+ A A-

Nagyító alatt a gyermekszemüveg

Nagyító alatt a gyermekszemüvegA szülők maguktól nem tudják eldönteni, hogy kell-e gyermeküknek szemüveg. Ezért fontos, hogy teszteltessék gyermekük éleslátását. Fontos lenne, hogy a 2. születésnap környékén minden gyermek átessen egy szemészeti vizsgálaton.

A kisbabák és kisgyermekeknek „jól” áll a szemüveg

A szakemberek szerint mégis kevesen viselnek a rászorulók közül látásjavító készüléket. Egy berlini szemész tapasztalata szerint túl sok szemproblémát figyelmen kívül hagynak.

Dr. Christoph Wiemer és csapata egy tanulmány számára 6000 óvodáskorú gyermeket vizsgáltak meg. A kijózanító eredmény szerint a gyermekszemek 19 százaléka szembetűnően rossz állapotban van, de csak 11 százalékuk jár kezelésekre, vizsgálatokra.

A cikk a reklám után folytatódik

Minél korábban elkezdődik a terápia, annál jobban kezelhető

A szakember felhívja a szülők figyelmét arra, hogy a problémák tovább nyúlnak egy kicsi szépséghibánál, és azt is hangsúlyozza, hogy minél korábban megkezdődik a terápia, annál jobban kezelhető.

Ha a hibás látást, gyakran csak a beiskolázási vizsgálat során állapítják meg, de akkor már túl késő. Az első életév során alakul ki ugyanis a szem és az agy közötti együttműködés.

Továbbá a szülők számos fájdalomtól, fejlődési hátránytól kímélhetnék meg gyermeküket, írja az eltern.de.

[OrientPress Hírügynökség / kép: sxc.hu]

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: gyermek  gyermekszemüveg  látásjavítás  szemüveg 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!