Ma Oszkár napja van. Holnap Boglárka napja lesz.
A+ A A-

Megtalálták a diszlexia okát és gyógymódját - videó

Bővebben...Megtalálták a diszlexia okát és gyógymódját – állítják francia tudósok. Szerintük az olvasási nehézséggel küzdők szeme rendellenesen működik, az ok a fényérzékelő sejtek hibája.

Utolsó frissítés: 2017. október 21. szombat, 17:03

Találatok: 962

Az első két évben különösen oda kell figyelni a gyermekek táplálkozásra

Bővebben...A kisgyermekek táplálkozása a fogantatástól az első két évig nagy mértékben befolyásolja későbbi hajlamukat a cukorbetegségre és szív- és érrendszeri megbetegedésekre - mondta a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.

Utolsó frissítés: 2016. július 03. vasárnap, 18:18

Találatok: 1227

Kilencvenezer gyerek juthat el idén Erzsébet-táborba

Bővebben...Mintegy kilencvenezer gyerek vesz részt idén az Erzsébet-táborok programjaiban az ország csaknem ezer településén, 4,4 milliárd forintos állami támogatásból - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Tábor megnyitó ünnepségén.

Utolsó frissítés: 2016. június 21. kedd, 05:48

Találatok: 1319

Így védje kutyáját a szívférgességtől

Bővebben...A szívférgesség a kutyák életét fenyegető megbetegedés, amelynek során súlyos panaszok léphetnek fel, és halállal is végződhet. A fertőzés kórokozóját szúnyogok terjesztik, és már hazánkban is egyre gyakrabban fordul elő. A kifejlett férgek a 30 centiméter hosszúságot is elérhetik, és akár 7-10 évig is élősködhetnek a kutya szervezetében. A szívférgesség terjedését azonban a megfelelő eszközökkel meg lehet állítani! Tippek a halálos betegség elkerülésére.

Utolsó frissítés: 2016. június 18. szombat, 06:55

Találatok: 1294

Pszichológus: a nyári táborok segítik a gyerekek önállósodását

Bővebben...Manapság a gyerekek hosszabb ideig kötődnek a szüleikhez, mint régebben, a nyári táborokban való részvételük azonban segíti az önállósodásukat - közölte Kalamár Hajnalka pszichológus az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Utolsó frissítés: 2016. június 03. péntek, 12:53

Találatok: 1100

Genetikai tanácsadás: első lépés a tudatos családtervezésben

Bővebben...Mai világunkban a megfontoltság és az előrelátás a gyermekvállalás első fázisából sem hiányozhat. A szülészeti genetikai tanácsadás alkalmával számos információt megtudhatunk örökletes betegségeinkről, valamint a várandósság kockázatairól – ez a beszélgetés egyébként 2014 óta a terhesgondozási rendszer szerint kötelező a 37 év feletti várandósok számára.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2016. március 30. szerda, 11:53

Találatok: 1525

Kisokos strandoláshoz – szülőknek

Bővebben...A nyár, a vakáció, pihenés időszaka. Sokan túl vannak már az első babás nyaraláson, s felkészülten várják az előttük álló napokat, de vannak, akik ezen a nyáron kelnek először útra kisgyermekkel. Most következzen útravalóként néhány jó tanács bőrgyógyász szakértőnktől – a nyári bőrvédelemről.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 2317

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!