Ma Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
A+ A A-

Ez sem, az sem, amaz sem... A hozzátáplálás titkai

Bővebben...A gyermekek táplálása már tulajdonképpen a várandósság ideje alatt is rengeteg kérdést vet fel a szülőkben, a születést követő hetekben, hónapokban, években pedig ez a bizonytalanság gyakran még tovább fokozódik, hiszen a felkínált ételek minősége a gyermek megfelelő fejlődésében, és az evéshez, ételekhez való későbbi viszonyában egyaránt meghatározó szerepet játszik. Az esetleges látszattal ellentétben azonban szerencsére nem egy lehetetlen küldetésről van szó: a leggyakoribb dilemmákról, megoldásokról és a legújabb trendekről Bartus-Preizler Gabriellával, a Czeizel Intézet gyerekdietetikusával beszélgettünk.

Utolsó frissítés: 2021. október 07. csütörtök, 16:44

Találatok: 46

Hol megy félre a gyerekek táplálkozása?

Bővebben...Az anyatejes táplálás előnyei ma már köztudottak és vitán felül állnak. Szoptatáskor az anyatermészet mind a táplálék mennyiségét, mind összetételét a legoptimálisabban alakítja a csecsemő igényeihez. Az elválasztás időszaka után azonban megkezdődik a gyermek „önálló” táplálkozása, amely kezdetben teljes mértékben a szülőkön múlik, de a családi példa a serdülőkorban és a későbbi felnőtt életünkben is mérvadó lesz.

Utolsó frissítés: 2021. augusztus 27. péntek, 09:50

Találatok: 118

Megtalálták a diszlexia okát és gyógymódját - videó

Bővebben...Megtalálták a diszlexia okát és gyógymódját – állítják francia tudósok. Szerintük az olvasási nehézséggel küzdők szeme rendellenesen működik, az ok a fényérzékelő sejtek hibája.

Utolsó frissítés: 2017. október 21. szombat, 17:03

Találatok: 1000

Az első két évben különösen oda kell figyelni a gyermekek táplálkozásra

Bővebben...A kisgyermekek táplálkozása a fogantatástól az első két évig nagy mértékben befolyásolja későbbi hajlamukat a cukorbetegségre és szív- és érrendszeri megbetegedésekre - mondta a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.

Utolsó frissítés: 2016. július 03. vasárnap, 18:18

Találatok: 1242

Kilencvenezer gyerek juthat el idén Erzsébet-táborba

Bővebben...Mintegy kilencvenezer gyerek vesz részt idén az Erzsébet-táborok programjaiban az ország csaknem ezer településén, 4,4 milliárd forintos állami támogatásból - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Tábor megnyitó ünnepségén.

Utolsó frissítés: 2016. június 21. kedd, 05:48

Találatok: 1340

Így védje kutyáját a szívférgességtől

Bővebben...A szívférgesség a kutyák életét fenyegető megbetegedés, amelynek során súlyos panaszok léphetnek fel, és halállal is végződhet. A fertőzés kórokozóját szúnyogok terjesztik, és már hazánkban is egyre gyakrabban fordul elő. A kifejlett férgek a 30 centiméter hosszúságot is elérhetik, és akár 7-10 évig is élősködhetnek a kutya szervezetében. A szívférgesség terjedését azonban a megfelelő eszközökkel meg lehet állítani! Tippek a halálos betegség elkerülésére.

Utolsó frissítés: 2016. június 18. szombat, 06:55

Találatok: 1317

Pszichológus: a nyári táborok segítik a gyerekek önállósodását

Bővebben...Manapság a gyerekek hosszabb ideig kötődnek a szüleikhez, mint régebben, a nyári táborokban való részvételük azonban segíti az önállósodásukat - közölte Kalamár Hajnalka pszichológus az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Utolsó frissítés: 2016. június 03. péntek, 12:53

Találatok: 1129

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!