Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Miklós napja van. Holnap Ambrus napja lesz.
A+ A A-

Egyre több amerikai él a legális gyógynövény-droggal

salvia_divinorumHatalmas felháborodást keltett az a videó, amelyen a 18 éves amerikai tinisztár, Miley Cyrus látható bódult állapotban, nevetgélve, és sokan találgatni kezdték, vajon milyen szert használt.

Mint kiderült, a fiatal lány egy Salvia divinorum nevű növény füstjét szívta be, amelyet az emberek évezredek óta használnak arra, hogy más tudatállapotba kerülhessenek.

Erős hallucinogén a Salvia divinorum

A Salvia divinorum nevű növény egy erős hallucinogén anyagot, a salvinorin A-t tartalmazza, amelyet a Mexikói sámánok már évezredekkel ezelőtt is spirituális élmények átélésére használtak. Az utóbbi években azonban az Egyesült Államokban tömegek fedezték fel maguknak az egyelőre még legális kábítószert – írja a New York Times.

Az emberek a szer hatására egy másik világba kerülnek, s egyáltalán nem úgy viselkednek, mint normális állapotban – mondta dr. Matthew W. Johnson. A hatás ijesztő, a szer használatát azonban egyelőre nem tiltja törvény, így a tinik – főleg a sztárok viselkedése miatt – nagy veszélyben vannak.

A cikk a reklám után folytatódik

A tudósok elmondták: a salvinorum A azonnali és erős hatással van a használóra, a bódult állapot pedig 5-15 percig tart. Alkalmi használata – egyelőre legalábbis úgy tűnik – nem jelent veszélyt az egészségre, a szakemberek azonban óva intenek tőle mindenkit, hiszen ha közvetlen kockázatot nem is jelent, megnövelheti a balesetek gyakoriságát.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: Salvia divinorum  drog  hallucinogén  kábítószer 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!