Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Vendel és Irén napja van. Holnap Orsolya napja lesz.
A+ A A-

Hűtlenség és más szenvedélyek - a génekben kódolva?

Video_game_addiction11Sokan úgy hiszik, hogy a kicsapongó életmód a fiatalok sajátja, ahogyan azonban megöregszenek, lenyugodnak, és kikötnek egyetlen férfi vagy nő mellett. Nem mindenkire igaz azonban ez a tézis, ami a tudósok szerint genetikai okokra vezethető vissza: a kicsapongás ugyanis egy génekben kódolt tulajdonság.

Alkoholizmus, szerencsejáték-függőség és egyebek

A DRD4 nevű dopamin receptor gén egy bizonyos változata felelős azért, hogy egyes emberek képtelenek monogám kapcsolatban élni, és folyamatosan azokat az alkalmakat keresik, amikor hűtlenkedhetnek. Az eredményeket a szakemberek a nyílt hozzáférésű PLoS One című folyóiratban tették közzé.

Korábbi vizsgálatok alkalmával ugyanezt a gént a tudósok már felfedezték, és kiderült, hogy nagy szerepe van az alkoholizmus, a szerencsejáték-függőség és más, kevésbé káros szenvedélyek kialakulásában is. Mindemellett a gén működésének következtében az emberek nyitottabbak lesznek az új szociális helyzetekre, amit a politikai liberalizmussal kapcsolnak össze.

A cikk a reklám után folytatódik

Most arra is fény derült, hogy akiknél a gén meghatározott változata volt jelen a testben, azoknak nagyobb valószínűséggel voltak pikáns fejezetek a korábbi életében. Ezek az emberek ugyanis hajlamosabbak belemenni az egyéjszakás kapcsolatokba és sűrűbben lépnek félre.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: alkoholizmus  függőség  hűtlenség  játékszenvedély 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!