Ma Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
A+ A A-

Túlsúllyal Élők Társasága Klub - Elhízás Világnapja

elhizas tulsullyal elok tarsasagaAz Elhízás Világnap eseményhez kapcsolódóan hamarosan megnyitja klubját a Túlsúllyal Élők Társasága.

2025-re a világ összes országát érintheti az elhízás betegség, ezért a világ elhízástudományi szervezetei 2020. március 4-én, az Elhízás Világnapján összefogtak, hogy közös megoldásokat, kezelési stratégiát alakítsanak ki, és jó gyakorlatokat osszanak meg egymás között a világméretű elhízás megfékezésére. Az azonnali cselekvésben a kormányzati szereplők aktív részvételét is várják.

A jelenlegi trendek alapján 2025-re várhatóan minden ötödik ember elhízott (BMI > 30 kg/m²) lesz a Földön

Az alacsonyan és közepesen fejlett országok mutatják a legintenzívebb növekedési trendet és az elhízás legmagasabb előfordulását.

A kóros BMI (BMI > 30 kg/m²) globálisan évente mintegy 990 milliárd USD egészségügyi többletköltséget jelent,

amely a világ egészségügyi alapjainak 13%-át teszi ki.

Az elhízás számos betegség kialakulásának rizikótényezője

- növeli a legjelentősebb népbetegségek, így a diabétesz, egyes daganatos és szívbetegségek előfordulását.

Globális elhízás

A kormányok figyelmét ismételten felhívjuk a globális elhízásra, a beavatkozás prioritására, a korai kezelés és megelőzés jelentőségére, valamint az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére az elhízott betegek diszkriminációmentes és adekvát kezelése érdekében.

Az Elhízás Világnapja alkalmából a világ vezető elhízástudományi szervezeteivel együttműködésben a Magyar Elhízástudományi Társaság újra közös cselekvésre szólít fel az elhízás megfékezésében.

Az Elhízás Világnap eseményeihez kapcsolódóan 2020. március 13-án 11 órától sajtótájékoztatót tartunk a Széna tér 11. szám alatt nyíló Egészségprevenciós Központban. A sajtófogadást követően ugyanezen helyszínen megnyitja klubját a Túlsúllyal Élők Társasága.

Dr. Halmy Eszter, ügyvezető elnök,
Magyar Elhízástudományi Társaság

 

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!