Ma Blanka és Bianka napja van. Holnap Dömötör napja lesz.
A+ A A-

Karácsonyi diéta, amitől fogyhatsz

Karácsonyi diéta - a sütemények titkaA karácsonyi diéta nem abból áll, hogy nem eszünk semmit karácsony alatt vagy éppen csak zöldségen élünk. Az elsődleges célja, hogy átvészeld vele a karácsonyt és lehetőleg ne hízzál az ünnepek alatt. Sőt, ha ügyesen betartod a tippeket, akkor még fogyhatsz is.

Miért hízunk leginkább?

Mint tudjuk leggyakrabban azért nem fogyunk vagy azért hízunk, mert több kalóriát eszünk vagy mondhatjuk úgy is, hogy annyi kalóriát eszünk, amivel fenntartjuk a jelenlegi testsúlyunkat. Ezt a legegyszerűbben úgy tudjuk kiküszöbölni, ha nem egyszerre eszük meg a kívánt mennyiséget, hanem elosztjuk a nap folyamán. A karácsonyi diéta alatt célszerű a 3 fő fogást szétdarabolni. Ez alatt a levest, a főételt és a süteményeket értem.

A karácsonyi diéta alappillére

A levesből és a főételből fele adagot együnk és az étkezésnek 20 percig kell tartania legalább, hiszen a tapasztalat azt bizonyítja, hogy ha lassan eszünk, akkor kevesebbel is jól lakunk. Márpedig nekünk pont ez a célunk, hogy jóllakjunk és ne kívánjuk többet. Ez a karácsonyi diéta egyik alappillére.

A két legjobb választás karácsonyi menünek a húsleves és a halászlé, mert ezekben roppant kevés kalória van. Nyilván a húslevesnél a tésztával óvatosan bánjunk, 2 kanálnál ne legyen több benne. Főételnek pedig minél több húst eszel, annál jobb. Ne legyen túl zsíros és kerüld a sok panírt. Jó magyar szokás szerint a főétkezés után egyből következne a sütemény, amit nem azt mondom, hogy ne egyél, hanem várj legalább 3 órát és csak azután.

A sütemények titka

A sütemény evés egyik titka, hogy ne edd követlenül a főétkezés után, mert garantált a hízás. Miután letelt a 3 óra onnantól kezdve szabad a gazda és csak rajtad áll, hogy mennyi süteményt nem szégyellsz megenni. Nagyjából egy krémes még nem árt vagy ennek megfelelő más sütemények. Bejgliből 2-3 szelet, attól függően mennyi túlsúlyunk van. Ha kevesebb, akkor nyilván többet megenged neked a karácsonyi diéta – mondja Teremy Alex, testsúlycsökkentő tanácsadó, a DietMaker diéta és fogyás blog írója.

DiabFórum magazin

Kapcsolódó kifejezések: karácsonyi diéta  karácsonyi menü 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!