Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.
A+ A A-

Előzd meg a jövőd! - egészségért dolgozók futják körbe az országot

elozd meg a jovod 2016aSzeptember 17-én rajtol „Előzd meg a jövőd!” szlogennel az a futás, amelynek keretében egészségért dolgozók körbefutják Magyarországot. A 16 napon és 1600 kilométeren át tartó futással és egészségkommunikációs kampánnyal a NEFI arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy mi magunk tehetünk a legtöbbet az egészségünk megőrzéséért.

A rajt napján teszik közzé az „Előzd meg a jövőd!” kihívást - írták, hozzátéve: ennek szövege azokat az egyszerűen megvalósítható teendőket fogja tartalmazni, amelyeket ha beépítünk a mindennapjainkba, akkor tovább élhetünk egészségesen. Ez lesz a staféta is, amelyet a futás során érintett nagyobb települések vezetőinek adnak át.

A 16 napos futást egészségnapok, sportrendezvények, iskolai felvilágosító órák kísérik - közölték.

A távot egészségfejlesztők az egészségügyben dolgozókkal közösen fogják teljesíteni váltóban, tematikus napok mentén. Például a mozgás, véradás, táplálkozás, drog, alkohol, dohányzás, szűrés, szív- és érrendszeri betegségek, lelki egészség témák jegyében futnak egy-egy napot.

Az esemény fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, a futásba bekapcsolódik több államtitkár is, így a rajt pillanatában is ott lesz és fut Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár, míg Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár Berettyóújfaluban, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár pedig a győri állomáson csatlakozik. A köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita pedig vért ad majd Miskolcon, a véradás fontosságáról szóló napon.

Az intézet felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon 10 percenként meghal valaki az egészségtelen táplálkozás, 21 percenként a dohányzás és 35 percenként a mozgásszegény életmód miatt. Felmérések szerint Európában a magyarok a legkövérebbek, a világon a legboldogtalanabbak, dobogós helyen állunk az alkoholfogyasztásban is. A tízmilliós Magyarország így évente 1,7 millió egészséges életévet veszít el. Ez azt jelenti, hogy olyan betegségekbe halunk bele, amelyeket jórészt mi okozunk magunknak azzal, ahogyan élünk - áll a közleményben.

A futáshoz az utolsó napon, október 2-án csatlakozhat bárki, aki szeretne futni magáért egy kört. (Csatlakozási pontok)

 

Kapcsolódó kifejezések: NEFI  egészségmegőrzés  futás  „Előzd meg a jövőd!” 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!