Ma Bernadett napja van. Holnap Zsuzsanna napja lesz.
A+ A A-

„Alma. Minden nap!” - Új Guinness rekord született

apple 58861031Több mint ezren ettek egyszerre almát a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központ előtti téren, ezzel megdöntötték az eddig fennálló Guinness rekordot. Az eseményt az Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja szervezte.

Ezer alma, ezer ember, egy Guinness rekord...

... ezzel a felhívással invitált mindenkit a Semmelweis Egyetem, az Országos Egészségfejlesztési Intézet és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem péntek délutánra a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központja előtti térre. A Guinness rekord kísérlethez szükséges almát a Földművelésügyi Minisztérium biztosította.

Több mint ezren, zömében a két egyetem hallgatói gyűltek össze a téren, hogy részesei legyenek ennek a közösségi élmények, így megdőlt a korábbi, 840 ember részvételével létrejött Guinness rekord.

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet az „Alma. Minden nap!” kampányával és a december 5-i Guinness rekorddal a gyümölcs- és zöldségfogyasztást kívánja népszerűsíteni. A kampány középpontjában az almafogyasztás áll, mert az alma olcsó, ízletes hazai gyümölcs, amelynek számos jótékony hatása van az egészségre.

ALMA

Magyarországon a gyümölcs- és zöldségfogyasztás népszerűsítése különösen fontos, ugyanis hazánkban a napi bevitel nem éri el az ajánlott mennyiség felét sem. Pedig az elegendő napi fogyasztás segíthet megelőzni olyan súlyos betegségeket, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések, a daganatos elváltozások vagy a 2-es típusú diabétesz.

Világszerte körülbelül 1,7 millió ember halálában játszik szerepet az alacsony zöldség- és gyümölcsfogyasztás – állítja a WHO 2004-es jelentése. Sőt, az emésztőrendszeri megbetegedések körülbelül 14 százaléka, az ischaemiás szívbetegségek miatt bekövetkező halálesetek 11 százaléka és a stroke 9 százaléka is szoros összefüggésbe hozható az elégtelen zöldség- és gyümölcsfogyasztással. Pedig az ideális napi fél kg zöldség- és gyümölcsbevitel elérhető, ha minden étkezésben – legalább háromszor egy nap – van zöldség vagy gyümölcs.

Kapcsolódó kifejezések: Guinness rekord  alma  almafogyasztás 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!