Ma Emil és Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
A+ A A-

Csipkerózsával az alkoholizmus és a dohányzás ellen

csipkerzsval_az_alkoholizmus_s_a_dohnyzs_ellen.jpgA csipkerózsa nemcsak a különféle vérkeringési problémák ellen jó, de erősíti az immunrendszert, sőt: az alkoholizmussal és dohányzással küszködő embereknek is ajánlott.

Közeleg a tél, és legyengült az immunrendszerünk? Az ellenszert nem a patikákban kell keresni, hanem a természetben: a csipkerózsa, vagy ismertebb nevén vadrózsa az, amely kisegít a bajból.

A csipkerózsa gyógyászati hatásai régóta ismertek: a vérkeringési problémák, a vesekő, a bélférgek és a légúti betegségek leküzdésében utolérhetetlen ez a növény, amelynek virágát, szárát és gyümölcsét egyaránt fel lehet használni tea formájában. A csipkerózsa azonban az immunrendszer erősítésében is fontos szerepet játszik: nagyon magas C-vitamin-tartalma mellett fő összetevői a B1 és B2 vitamin, a bétakarotin, a lecitin, a pektin, amelyek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervezet jó erőben maradjon.

Immunerősítő hatása miatt az utóbbi időben az orvosok egy újabb jótékony hatását is felfedezték a csipkerózsának: ez az egyik olyan növény, amely segít kialakítani a szervezet egyensúlyát az alkohollal vagy a dohányzással küszködő, illetve e két szenvedélyről leszokófélben lévő embereknél is. A szenvedélybetegek számára négy-öt hetes teakúra ajánlott: a csipkerózsa gyümölcsét összetörve leforrázzuk, 15 percig állni hagyjuk, majd elfogyasztjuk, és máris úgy érezzük, mintha újjászülettünk volna.

Kapcsolódó kifejezések: alkoholizmus  csipkerózsa  dohányzás 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!