Ma Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
A+ A A-

Egészségtelen országok toplista: Magyarország a hatodik

Bővebben...Alkoholfogyasztás, dohányzás, elhízás - hatodik helyen állunk 179 ország közül.

Utolsó frissítés: 2017. szeptember 28. csütörtök, 15:29

Találatok: 1315

A munkába biciklizés csökkentheti a rák és a szívbetegségek kockázatát

Bővebben...A munkába biciklizés jelentősen csökkentheti a rákos, valamint a szív- és érrendszeri betegségek okozta halálozás kockázatát - állítják a kutatók a British Medical Journal (BMJ) című brit orvosi folyóiratban közölt tanulmányukban.

Utolsó frissítés: 2017. április 22. szombat, 04:26

Találatok: 1090

Illatokkal a tavaszi fáradtság ellen!

Bővebben...Érthetetlen ez. Alig vártuk a tavaszt, azt hittük, az első napsugarakkal huss, minden gond elszállt, mégis sokan úgy érezzük, hogy még fáradtabbak vagyunk, ólomlábakon hurcoljuk magunkat, nehéz a fejünk, legszívesebben már délután ledőlnénk, reggel meg nehezünkre esik összekaparni magunkat a nap indításához. A tünetek természetesek: ez a sokat emlegetett tavaszi fáradtság. A fény hiányát, a hideg napokat, a télen átállt kalóriadúsabb táplálkozást most egyik pillanatról a másikra kell átváltanunk tavaszi üzemmódra, és ez bizony nehezen megy.

Utolsó frissítés: 2017. április 04. kedd, 11:55

Találatok: 1033

Belgyógyász: szaunázással is érdemes erősíteni az immunrendszert

Bővebben...Balaicza Erika belgyógyász szerint a téli időszak előtt fontos az immunrendszer felkészítése, amelyet szaunázással, valamint hideg-meleg váltottvizes zuhanyozással is meg lehet tenni.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2016. november 16. szerda, 03:58

Találatok: 1162

A kutyasétáltatás jót tesz az egészségnek

Bővebben...A kutyasétáltatás nem csupán jótékony hatással van a gazdik egészségre, hanem a környéken élők biztonságérzetét is növeli - derült ki egy nemzetközi tanulmányból, amely elsőként vizsgálta a házi kedvencek sétáltatása, a testmozgás és a helyi közösség biztonságérzete közötti kapcsolatot.

Utolsó frissítés: 2016. október 13. csütörtök, 04:14

Találatok: 898

Előzd meg a jövőd! - egészségért dolgozók futják körbe az országot

Bővebben...Szeptember 17-én rajtol „Előzd meg a jövőd!” szlogennel az a futás, amelynek keretében egészségért dolgozók körbefutják Magyarországot. A 16 napon és 1600 kilométeren át tartó futással és egészségkommunikációs kampánnyal a NEFI arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy mi magunk tehetünk a legtöbbet az egészségünk megőrzéséért.

Utolsó frissítés: 2016. szeptember 10. szombat, 16:57

Találatok: 1274

Mindennapi küzdelmünk a fáradtsággal

Heti téma: mindennapi küzdelmünk a fáradtsággalAki gyenge, fáradékony vagy a szokásosnál rendszeresen többet alszik, levertnek érzi magát egy olyan tünettel találja szembe magát, ami nagyon sok embernél jelentkezik. A fáradtságnak lehet természetes oka, de lehet a legkülönbözőbb betegségek tünete is, ezért ezt általában nem jellemző tünetnek tekintik. A szokatlan fáradtság, a levertség gyakran együtt jár depresszív hangulatváltozással, ingerlékenységgel, fejfájással.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2016. augusztus 09. kedd, 08:49

Találatok: 6191

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!