Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Szilvia napja van. Holnap Aliz napja lesz.
A+ A A-

Meddőséggel küzd? Segít, ha normalizálja testsúlyát

Fertility_wide-horizontalKét, nemrégiben közzétett tanulmány szerint a nők súlya befolyásolja termékenységüket is.

Az első felmérésben a kutatók a Society for Assisted Reproductive Technology (SART) adatait elemezték, ennek során összesen 158385 menstruációs ciklus adatait vetették össze a nők testsúlyával és magasságával. A rendszertelen menstruációk annál gyakoribbak voltak, minél nagyobb volt a nők testtömeg indexe (BMI). Annak az esélye, hogy valaki ne essen teherbe, vagy, hogy terhességét ne tudja terminusig viselni, pedig annál nagyobb, minél nagyobb túlsúllyal bírtak a hölgyek.

A második viszgálatban a Harvard Egyetem és a Brigham és a Boston-i Women's Hospital (Boston) kutatói a petesejtek és az embriók minőségét vizsgálták a BMI függvényében. Alacsony és magas BMI-k esetén sokkal nagyobb volt annak a valószínűsége, hogy az asszisztált reprodukciós ciklusokban megtermékenyítésre alkalmatlan petesejtek jöttek létre. Ennek eredményeképp kevesebb beültetésre alkalmas embrió keletkezett, kisebb volt az élveszülési arány is.

A cikk a reklám után folytatódik

A megfelelő testsúly az utódnemzésre is hatással van...

Az eredményekről Denverben számoltak be az American Society for Reproductive Medicine hétfőn megrendezett éves összejövetelén. „Úgy tűnik a megfelelő testsúly számos betegségtől megvéd minket, még az utódnemzésre is jótékonyan hat” – nyilatkozta Dr. James Goldfarb a SART elnöke.

„Remélhetőleg az új eredmények elősegítik, hogy a túlsúlyos és meddőséggel küzdő pároknak is gyermekük születhessen” – tette hozzá a szakember.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: meddőség  túlsúly 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!