Ma Dömötör napja van. Holnap Szabina napja lesz.
A+ A A-

Könyvajánló: A Gynevac tündöklése és bukása?

Bővebben...Boldogan gügyögött egy baba is a könyvbemutatón, ő édesanyja többéves gyermek utáni küzdelme után a Gynevac vakcina segítségével született. Barátokat, érdeklődőket, újságírókat, és a Gynevac bébit is köszöntötte Bulla Bianka, a rendezvény háziasszonya, aki először B. Király Györgyit szólította meg.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. október 12. csütörtök, 18:34

Találatok: 2198

A terhességi toxémiáról szakszerűen

Bővebben...Az anyára és a magzatra is veszélyes állapot ma már előjelezhető - Szakorvos segítségével határozzuk meg a toxémia jellemzőit, szűrés és megelőzési lehetőségeit, kialakulásának okait.

Utolsó frissítés: 2017. január 05. csütörtök, 19:11

Találatok: 1188

Mikor kell kardiológiai vizsgálat a várandósság alatt?

Bővebben...A várandósság kilenc hónapja fokozott körültekintést követel meg a leendő édesanyáktól, akiknek a különféle vizsgálatokon túl fontos odafigyelniük a szív- és érrendszeri egészségükre. Dr. Bálint Hajnalka kardiológus főorvos és a Czeizel Intézet segítségével gyűjtöttük össze azokat a helyzeteket, amelyek esetén a kismamának az esetleges szövődmények megelőzése érdekében feltétlenül fel kell keresnie a szakorvost.

Utolsó frissítés: 2016. augusztus 14. vasárnap, 17:26

Találatok: 1540

Korszerű magzati genetikai szűrést vezettek be a Szegedi Tudományegyetemen

Bővebben...A leggyakoribb magzati kromoszóma-rendellenességek kiszűrését egyetlen anyai vérvétellel lehetővé tevő eljárást vezettet be elsőként Magyarországon a Szegedi Tudományegyetem Szent Györgyi Albert Klinikai Központja és az UNI-Med Kft. - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Utolsó frissítés: 2016. július 01. péntek, 05:12

Találatok: 1017

Meddőséget okozhat a korai menopauza

Bővebben...Magyarországon minden századik nőt érinthet a korai menopauza, ám kevesen tudják, mi okozza panaszaikat. A tünetek megegyeznek a változókorban tapasztaltakkal, viszont a rendszertelen menzesz, a hőhullámok, a hangulatingadozás már 40 éves kor előtt jelentkeznek. Dr. Szőnyi György nőgyógyász azt javasolja: akinek a családjában előfordult már hasonló probléma, az vállaljon minél hamarabb babát, mert a korai klimax meddőséget okozhat.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2016. február 10. szerda, 04:52

Találatok: 3048

Idősebb nők is jó eséllyel szülhetnek egészséges gyermeket

Bővebben...Egy bizonyos határig a kor nem zárja ki, hogy egészséges gyermeket szüljenek a nők - mondta Csermely Gyula szülész-nőgyógyász vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2016. január 11. hétfő, 05:46

Találatok: 1457

Átlag feletti a koraszülések száma

Bővebben...Magyarországon ma minden kilencedik gyermek a terhesség 37. heténél hamarabb, koraszülöttként jön a világra. A hazánkban népbetegségnek számító koraszülés súlyos terheket ró a családokra és az egészségügyre egyaránt: a koraszülöttek közvetlen ellátásának, rehabilitációjának és gondozásának költségei éves szinten elérhetik a 130-140 milliárd forintot.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 1337

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!