Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.

Friss cikkek

Receptek

A+ A A-

Depresszióba esett a Mexikói-öböl lakossága az olajkatasztrófa után

mexico-bay-oil-depressioAz áprilisi olajkatasztrófa után a Gallup által elvégzett felmérések alapján 25 százalékkal emelkedett a Mexikói-öböl lakosainak körében a depressziósok száma. A szakértők véleménye szerint egyértelmű, hogy az emberek „érzelmi másnaposságban” szenvednek a természeti csapás után.

Depresszió: sok az új eset a Mexikói-öbölben

Közel 2600 olyan ember egészségi állapotát vizsgálták meg, akik már a katasztrófa bekövetkezte előtt is a térségben éltek.

Az orvosok szerint egyelőre elsősorban a mentális egészsége sérült a lakosoknak: rengetegen számoltak be arról, hogy folyamatosan aggódnak és nagyon letörtnek érzik magukat – írja az Associated Press.

A cikk a reklám után folytatódik

25.6 százalékkal emelkedett a depresszióban szenvedők száma

A vizsgálatokat Texastól Floridáig 25 megyében végezték el. A kérdőívezés már hónapokkal a fúrótorony felrobbanása előtt elkezdődött, és röviddel utána ért véget. A szakemberek megfigyelték, hogy az áprilisi események után 25.6 százalékkal emelkedett a depresszióban szenvedők száma.

A kutatók szerint azonban a betegek számának emelkedése nem írható egyértelműen a katasztrófa számlájára. Véleményük szerint a Katrina hurrikán korábbi pusztításai és az elhúzódó gazdasági válság is nagy szerepet játszott abban, hogy az emberek letargiába estek.

Kapcsolódó kifejezések: Mexikói-öböl  depresszió  olajkatasztrófa 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!