Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Zsófia napja van. Holnap Diána napja lesz.

Friss cikkek

Receptek

A+ A A-

A megoldás: az olasz konyha

ldott_olasz_konyha.jpgA súlyosan szívbeteg Pierre Fontaine több infarktus, műtétek, majd egy pacemaker beültetése után  végre megtalálta az egészséghez vezető utat. A megoldás az olasz konyha.
 
 
 

A 63 éves nyugdíjas rendőr, örömmel meséli, hogy három hónap alatt több mint négy kilót fogyott, ismét jó méretűek a régi ruhái, és tökéletesen jól érzi magát a bőrében.

A Montreali Kardiológiai Intézet orvosai ajánlották neki, hogy gyógyulása érdekében vegyen részt egy kísérletben. Az Intézet kutatói arra voltak kíváncsiak, hogy a mediterrán - elsődlegesen az olasz - étrend mennyire hat jótékonyan a szív- és érrendszeri megbetegedésektől szenvedők egészségére. A kísérlet egyértelműen bebizonyította, hogy ez a konyha, mely zöldségben, gyümölcsben, halban és olívaolajban gazdag, csökkenti a szívrohamok kialakulásának valószínűségét, illetve csökkenti a problémák súlyosságát is. S nem elhanyagolható tény az sem, hogy kiváló ízekben gazdag, változatos, szinte mindenki szereti.

A kutatók most már csak azt szeretnék megtudni, hogy vajon mi lehet az olasz konyha titka, azt ugyanis senki sem tudja, hogy miért is olyan jótékony a mediterrán étrend. Persze lehet, hogy a titok éppen abban van, hogy valóban sok zöldséget, gyümölcsöt, halat és olivaolajat használnak az olasz szakácsok. Legalábbis az átlagembernek ez a fontos.

© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!