Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Natália napja van. Holnap Judit napja lesz.
A+ A A-

Aki fullad, az nem tud mozogni! - COPD Világnap, 2019. november 20.

copd világnapA súlyos oxigénhiány jelentősen korlátozza a betegek közlekedőképességét, ezért a mozgáskorlátozott kedvezmények kiterjesztését kéri a Légúti Betegek Országos Egyesülete a tartós oxigénpótlásra szoruló betegek részére.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2019. november 20. szerda, 10:10

Találatok: 129

Még mindig túl sokan halnak meg tüdőgyulladásban!

tudogyulladas influenza vedooltasMegkezdődött az influenza és a tüdőgyulladás elleni oltási szezon. Ma van a Tüdőgyulladás Világnapja.

Utolsó frissítés: 2019. november 12. kedd, 21:02

Találatok: 154

Mit takar pontosan a manuálterápia?

manuálterápiaA gyógytorna szerepe egyre inkább felértékelődik napjainkban, hiszen lehetővé teszi, hogy fájdalomcsillapítók és elsőre félelmetesnek tűnő orvosi beavatkozások nélkül kezelhetővé váljanak a mozgásszervi megbetegedések. Ezekekkel egyébként az a probléma, hogy kötött mozgásokkal, ízületi fájdalmakkal járnak együtt, és gyakran éppen a modern életvitellel hozható kapcsolatba kialakulásuk. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a területen a manuálterápia kitűnő eredményekkel alkalmazható.

Utolsó frissítés: 2019. augusztus 07. szerda, 13:52

Találatok: 372

Nálunk is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

azsiai tigrisszunyogMagyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője - figyelmeztet a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Ökológiai Kutatóközpontja.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2019. június 18. kedd, 17:52

Találatok: 731

Gyakoriak a tévhitek a védőoltásokkal kapcsolatban

vedooltas 1974677 1920A Brüsszelben pénteken közzétett felmérés szerint az európaiak nagyjából fele kapott védőoltást az elmúlt öt évben.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2019. április 27. szombat, 23:11

Találatok: 909

Hogyan befolyásolja az orvosokat a gyógyszeripar?

mental health europe gyogyszerlobbiA magyar gyakorlatról is kevés adat van, pedig a Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint is szükséges lenne a nagyobb átláthatóság.

Utolsó frissítés: 2019. február 24. vasárnap, 10:31

Találatok: 1298

Komolyan kell venni a hiányzó fogak következményeit

fogpotlasA fogászati megbetegedések nagy része orvosolható anélkül, hogy a saját fog eltávolítására kerülne sor. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szakemberek is arra törekednek, sikerüljön gyökérkezeléssel, töméssel, inlay alkalmazásával helyreállítani az egészséget. Ha azonban túl sokára fordulunk szakemberhez, akkor könnyen lehet, már csak a húzás jelenthet segítséget. Ilyenkor foghiány keletkezhet, ami az elülső fogak esetében különösen sok hátránnyal jár. Míg a rágófogaknál a hosszú távú következményekkel kell számolni, addig az első fogak esetében a megjelenésre nyomja rá bélyegét erőteljesen a foghiány. Ha nem pótolja időben valaki a hiányzó fogát, az sok kellemetlenséggel járhat.

Utolsó frissítés: 2019. február 18. hétfő, 10:54

Találatok: 1975

Influenza gyorstalpaló

influenza járványBetegek leszünk az oltástól, de élethosszig tartó védettséget ad, és egy szezonban csak egyszer lehet elkapni a betegséget – ezek a leggyakoribb tévhitek az influenzával kapcsolatban. Dr. Schandl László, a Duna Medical Center belgyógyász főorvosa elmondja, miért kell komolyan venni minden évben az influenzaszezont.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2019. január 27. vasárnap, 11:03

Találatok: 977

Az influenzaszezon kapujában állunk

InfluenzaszezonOlyan oltóanyag került-e forgalomba, amelynek influenzatörzsei egyébként is tarolnak a térségben?

Címkék:

Utolsó frissítés: 2018. október 26. péntek, 21:00

Találatok: 769

Sugárkezeléssel a rák ellen...

sugarterapia OOI 01Egyre kevésbé igaz, hogy a rák diagnózisa egyenlő a halálos ítélettel, hiszen leginkább krónikus betegségekben halunk meg. Még akkor is így van, ha a köztudatban jóval erősebb a daganatos betegségek „marketingje”.

Utolsó frissítés: 2018. október 23. kedd, 09:27

Találatok: 1427

© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!