Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Zsófia napja van. Holnap Diána napja lesz.
A+ A A-

Mit takar pontosan a manuálterápia?

manuálterápiaA gyógytorna szerepe egyre inkább felértékelődik napjainkban, hiszen lehetővé teszi, hogy fájdalomcsillapítók és elsőre félelmetesnek tűnő orvosi beavatkozások nélkül kezelhetővé váljanak a mozgásszervi megbetegedések. Ezekekkel egyébként az a probléma, hogy kötött mozgásokkal, ízületi fájdalmakkal járnak együtt, és gyakran éppen a modern életvitellel hozható kapcsolatba kialakulásuk. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a területen a manuálterápia kitűnő eredményekkel alkalmazható.

Utolsó frissítés: 2019. augusztus 07. szerda, 13:52

Találatok: 217

Nálunk is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

azsiai tigrisszunyogMagyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője - figyelmeztet a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Ökológiai Kutatóközpontja.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2019. június 18. kedd, 17:52

Találatok: 566

Gyakoriak a tévhitek a védőoltásokkal kapcsolatban

vedooltas 1974677 1920A Brüsszelben pénteken közzétett felmérés szerint az európaiak nagyjából fele kapott védőoltást az elmúlt öt évben.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2019. április 27. szombat, 23:11

Találatok: 729

Hogyan befolyásolja az orvosokat a gyógyszeripar?

mental health europe gyogyszerlobbiA magyar gyakorlatról is kevés adat van, pedig a Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint is szükséges lenne a nagyobb átláthatóság.

Utolsó frissítés: 2019. február 24. vasárnap, 10:31

Találatok: 1176

Komolyan kell venni a hiányzó fogak következményeit

fogpotlasA fogászati megbetegedések nagy része orvosolható anélkül, hogy a saját fog eltávolítására kerülne sor. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szakemberek is arra törekednek, sikerüljön gyökérkezeléssel, töméssel, inlay alkalmazásával helyreállítani az egészséget. Ha azonban túl sokára fordulunk szakemberhez, akkor könnyen lehet, már csak a húzás jelenthet segítséget. Ilyenkor foghiány keletkezhet, ami az elülső fogak esetében különösen sok hátránnyal jár. Míg a rágófogaknál a hosszú távú következményekkel kell számolni, addig az első fogak esetében a megjelenésre nyomja rá bélyegét erőteljesen a foghiány. Ha nem pótolja időben valaki a hiányzó fogát, az sok kellemetlenséggel járhat.

Utolsó frissítés: 2019. február 18. hétfő, 10:54

Találatok: 1840

Influenza gyorstalpaló

influenza járványBetegek leszünk az oltástól, de élethosszig tartó védettséget ad, és egy szezonban csak egyszer lehet elkapni a betegséget – ezek a leggyakoribb tévhitek az influenzával kapcsolatban. Dr. Schandl László, a Duna Medical Center belgyógyász főorvosa elmondja, miért kell komolyan venni minden évben az influenzaszezont.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2019. január 27. vasárnap, 11:03

Találatok: 882

Az influenzaszezon kapujában állunk

InfluenzaszezonOlyan oltóanyag került-e forgalomba, amelynek influenzatörzsei egyébként is tarolnak a térségben?

Címkék:

Utolsó frissítés: 2018. október 26. péntek, 21:00

Találatok: 705

Sugárkezeléssel a rák ellen...

sugarterapia OOI 01Egyre kevésbé igaz, hogy a rák diagnózisa egyenlő a halálos ítélettel, hiszen leginkább krónikus betegségekben halunk meg. Még akkor is így van, ha a köztudatban jóval erősebb a daganatos betegségek „marketingje”.

Utolsó frissítés: 2018. október 23. kedd, 09:27

Találatok: 1248

Bár nem cöliákás, de ez is gluténérzékenység

nem-cöliákiás gluténérzékenységA lisztérzékenység szokásos vizsgálati módszereivel nem lehet kimutatni, egyelőre keveset tudni a nem-cöliákiás gluténérzékenység betegségről.

Utolsó frissítés: 2018. október 12. péntek, 15:24

Találatok: 1202

Veszélyes ritmuszavarok - Pitvarfibrilláció Világnap: szeptember 15

pitvarfibrillacio vilagnap 2018Mindenkinek megvan a saját ritmusa, amiből ha valami folytán kizökken, akkor negatívan hathat rá. Legyen szó a mindennapi ritmusunkról, sportról, zenéről vagy az egyik legfontosabbról, az életet jelentő ritmusunkról: a szívünk ritmusáról. A Pitvarfibrilláció Világnapját szeptember 15-én tartják, amelynek célja, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy óvják meg szívük egészségét és legyenek tisztában a pitvarfibrilláció tüneteivel, veszélyeivel és kezelési lehetőségeivel, amivel olyan szövődmények kialakulását is csökkenteni lehet, mint például a stroke.

Utolsó frissítés: 2018. szeptember 13. csütörtök, 17:35

Találatok: 718

© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!