Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Sára és Márió napja van. Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.
A+ A A-

Gesztenye erősíti a vénákat

Gesztenye erősíti a vénákatAz ember élete során csaknem százötvenezer kilométert tesz meg. Ezzel majdnem négyszer megkerülhetné a Földet. Érthető tehát, hogy a láb gyorsan elhasználódik, és rengeteg ember szenved vénás betegségekben. Magyarországon a lakosságnak mintegy húsz százalékát érintik ezek a bajok.

A kezdeti, inkább csak kozmetikai jellegû panaszok megfelelő kezelés híján hamarosan komoly betegséggé válhatnak.

A vénás betegségek leggyakoribb tünetei a gyakori lábfájás, a fáradt, nehéz láb érzés, a boka és a lábszár duzzanata, az éjszakai izomgörcsök, a látható visszértágulatok a lábszáron és a combon, a bőr vörösesbarna elszíneződése, valamint a bőrgyulladás és a viszketés.

Kezeletlen esetekben szövődmények - lábszárfekély, visszérgyulladás, visszeres vérzés vagy trombózis - alakulhatnak ki. Ugyanakkor megfelelő terápiák alkalmazásával gyógyíthatóak az ilyen jellegû betegségek.

 

Kezelésükre többféle módszer létezik

Legfontosabb a kompressziós pólya vagy harisnya alkalmazása, a speciális gyógytorna, a diéta, a megfelelő cipő viselése, a bőrgyógyázati, ill. sebészeti kezelés - a visszérmûtét -, valamint a gyógyszeres terápia.

Kiváló eredményeket érhetünk el a vadgesztenyemag kivonatát tartalmazó Venastat kapszula segítségével. Hatóanyaga - ami a mikroszemcsékből fokozatosan oldódik ki, hatása így elnyújtott, 12 órán át tart - erősíti a vénák falát, és javítja az erek rugalmasságát.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: gesztenye  visszér  véna 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!