Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Szilvia napja van. Holnap Aliz napja lesz.
A+ A A-

A visszér szinte népbetegség

A visszér szinte népbetegségMagyarországon minden negyedik felnőttet kínozza a visszér betegség. Elsősorban a nők körében gyakoriak a tünetek. Hajlam, örökletesség vagy mozgás hiány okozza legtöbbször a visszér betegséget. A lábdagadás, a nehézláb-érzés, az éjszakai görcsök, vagy a bőrviszketés mind a betegség tünetei. A kezdeti enyhe panaszokból az évek folyamán visszérgyulladás, trombózis, lábszárfekély, sőt időnként visszeres vérzés is kialakulhat.

A legújabb felmérések szerint minden negyedik felnőtt visszér problémákkal küzd, de jelentős részük nem fordul orvoshoz. A betegek általában nem is tudják, hogy panaszukra létezik gyógymód.

Dr. Pécsvárady Zsolt ér-belgyógyász, Flór Ferenc Kórház: - "Járatni kell a beteget, gyalogoltatni kell. Ha sokat ül, fel kell állnia és mozgatni a lábát, vagy rugalmas harisnyát kell adni neki, ami kívülről akadályozza, hogy táguljanak a vénák, vagy esetleg gyógyszeres készítményt, ami segít, hogy a véna fala erős maradjon."

Ha a beteg túl későn fordul orvoshoz legtöbbször el kell távolítani a visszért. A szakember szerint a gyógyszeres kezelés mellett az életmódváltás is nagyon fontos. Az orvosok a viszeres betegeknek azt ajánlják, hogy lapos sarkú cipőben járjanak, fogyókúrázzanak és sokat mozogjanak.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: betegség  gyulladás  görcs  visszér 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!