Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Lukács napja van. Holnap Nándor napja lesz.
A+ A A-

Próbálják a digitális pacemakert

Próbálják a digitális pacemakertA digitalizáció hamarosan forradalmasítja az orvostudományt is, egyes amerikai betegek már ki is próbálhatták az új, digitális pacemaker készüléket.

A St. Luke Hospitals, Cincinnati kardiológusa, dr. Paul Hirsh úgy véli, a digitális készülék segítségével megbízhatóbban gondoskodhat pacienseiről. A készülék pillanatról pillanatra rögzíti a beteg legapróbb szívrezdülését is, így rendkívül gyorsan lehet reagálni és átprogramozni - értesült az Ivanhoe Broadcast News.

A pacemaker egy, a betegek mellkasára rögzített apró készülék segítségével továbbítja a rögzített információt egy számítógépnek. Ha a betegek úgy érzik, egy adott pillanatban rendetlenkedett a szívük, az új technológia által ellenőrizhető, mi is történt pontosan. Ráadásul a készülék még kezelési útmutatót is ajánl.

Hirsh úgy véli, a digitális pacemaker - melynek élettartama kétszer hosszabb a jelenleg forgalomban lévő nem digitális készülékekénél - öt éven belül teljesen átveheti a hagyományos készülékek szerepét.

Forrás: FlashNews

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: digitális  digitálizáció  pacemaker 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!