Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Rafael napja van. Holnap Alajos és Leila napja lesz.
A+ A A-

A játékfüggőség kezelése

A játékfüggőség kezeléseA kóros játékfüggőség meglepően gyakori jelenség az Egyesült Államokban, a teljes felnőtt lakosság nem kevesebb, mint 3,4%-át érinti. A többi függőséghez hasonlóan a játékszenvedély is veszélyes lehet mind az egyénre, mind pedig a társadalomra nézve, gyakran öngyilkossághoz, a munka elvesztéséhez, vagy bűnöző életmódhoz vezethet.

A játékszenvedély érdekes módon sokkal több férfit érint, mint nőt, és idővel a tünetek egyre súlyosabbá válhatnak. Tudósok már korábban megállapították, hogy ezt a rendellenességet többféle gyógyszerrel is lehet kezelni, például az alkoholfüggőség kezelésére használt Naltrexonnal, de az eredmény csak rövidtávon volt igazán hatásos.

Pinhas Dannon, a Tel-Avivi Egyetem pszichiáter professzora egy átfogóbb, teljes kezelési módszert dolgozott ki az optimális eredmények elérése érdekében. Dannon professzor módszere szerint a Naltrexont legalább két éven keresztül kell rendszeresen szedni, csoportterápiával, és egyéb kezelésekkel kiegészítve. A klinikai kutatás előzetes eredményeit a márciusban megtartott 19. Európai Pszichiátriai Kongresszuson mutatta be Dannon.

A cikk a reklám után folytatódik

A Facebook Farmville játéka is egyfajta függőséget okozhat

A korábbi tanulmányok szerint egy hathónapos kezelés elég a játékfüggőség kezelésére, de Dannon professzor szerint a régebbi eredmények túlságosan optimistának bizonyultak. Állítása szerint a két évig tartó kezelés a játékfüggők 80%-át legalább négy évig távol tartotta a játékszenvedélyüktől, ezzel szemben a csupán hat hónapig kezelt szenvedélybetegek mindössze 30%-a tudott ellenállni a játékszenvedély kísértésének a négy éves időszak alatt.

A Facebookon keresztül elérhető játékok, mint például a Farmville szintén okozhatnak egyfajta függőséget, de ezt a jelenséget teljesen máshogy kell kezelni, mint a krónikus játékfüggőket, akik teljes vagyonukat, családjukat, házukat és karrierjüket kockáztatják a játékszenvedély hevében. Az enyhe függőséget egyszerű csoportterápiával és szaktanácsadással kezelni lehet, mondta Dannon professzor.

© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!