Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Henrik és Roland napja van. Holnap Valter napja lesz.
A+ A A-

Egyre több fiatal alkoholista van

Egyre több fiatal alkoholista vanEgyre több fiatal és egyre több nő fogyaszt túlzott mennyiségű alkoholt Görögországban – panaszkodnak a görög orvosok, hogy egyre több alkoholizmussal összefüggésben levő betegséggel találkoznak.

Az athéni hírügynökség jelentésében súlyos számadatok állnak: a fiatal, 15 és 20 év közti fiúk 17 százaléka, a lányok 9 százaléka fogyaszt havi 10 alkalomnál többször alkoholt.

Különösen a nőknél ad aggodalomra okot a túlzott mértékű alkoholfogyasztás drámai emelkedése, hiszen a nők kevésbé bírják az alkoholt, több egészségre káros hatással kell náluk számolni. A nagyobb testzsírszázalékuk miatt a nők esetében az alkohol jobban felhalmozódik, lassabban bomlik le, ezért a káros hatások hosszabb ideig érik a szervezetüket.

A májzsugorral kórházba kerülő emberek közel 20 százaléka alkoholfüggő, ez az állapot minden tizedik páciensnél májrákhoz vezet. „Városunkban mindegyik klinikán található 2-3 fiatal beteg, akik az alkohol májkárosító hatásai miatt fekszenek bent. Néhány évvel ezelőtt ilyenre nem volt példa” – jegyezte meg Evangelos Akriviadis, májkutató.

„Az alkoholfogyasztás mértékletes és túlzott formája közötti határt egyre többen átlépik” – tette hozzá.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: alkoholizmus 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!