Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Olivér napja van. Holnap Cecília napja lesz.
A+ A A-

Csak rossz szokás a szerencsejáték-függőség?

Bővebben...A magyarok fele még mindig csak rossz szokásként tekint a szerencsejáték-függőségre, miközben ez az egyik legsúlyosabb szenvedélybetegség - derült ki a Szerencsejáték Zrt. és az Ökumenikus Segélyszervezet közös internetes kutatásából, amelynek eredményeit szerdán ismertették Budapesten.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. április 27. csütörtök, 04:23

Találatok: 453

Dohányzásmentes világnap - csökkent a dohányzók száma hazánkban

Bővebben...Néhány év alatt csökkent a dohányzók száma Magyarországon, ugyanakkor a fiatalok körében nőtt a naponta rágyújtók aránya - mondta az egészségügyért felelős államtitkár a dohányzásmentes világnap alkalmából tartott hétfői sajtótájékoztatón, Budapesten.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2016. június 02. csütörtök, 13:33

Találatok: 1020

Az 5 évesek vére „emlékszik”, ha az anyjuk várandósan dohányzott

Bővebben...Még 5 éves korukban is találni a gyerekek vérében molekuláris bizonyítékot arra, ha anyjuk dohányzott a várandósság idején - állapították meg a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem Bloomberg Közegészségügyi tanszékének kutatói.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 831

Egyre többet tudnak a fiatalok a dohányzás káros hatásairól

Bővebben...Egyre bővebb ismeretekkel rendelkeznek a fiatalok a dohányzás egészségre káros következményeiről, a leszokás lehetőségeiről ugyanakkor még keveset tudnak, pedig érdekelné őket, hogy miként tudnák letenni a cigarettát – mondta a Füstmentes Világnap alkalmából Dr. Pénzes Melinda, a Semmelweis Egyetem Népegészségtani Intézetének tanársegédje.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 756

Valamelyest csökkent a dohányosok aránya az EU-ban

Bővebben...2012-höz képest két százalékponttal, 28-ról 26 százalékra csökkent a dohányosok aránya az Európai Unióban - ismertette a vasárnapi dohányzásellenes világnap alkalmából pénteken az Eurobarometer friss felmérését az Európai Bizottság.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 1791

Angliában tilos lesz rágyújtani az autóban, ha gyerek is utazik benne

Bővebben...Október 1-jétől törvény fogja tiltani Angliában az autósok számára, hogy rágyújtsanak a volán mögött, ha gyerek is ül a járműben.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 1423

Így nyír ki minket a cigi - „Ne gyújts rá!” világnap

Bővebben...Dohányzás miatt 25 percenként hal meg egy ember Magyarországon. Évente egy kisvárosnyi ember válik a füstölés áldozatává. A dohányzás a férfiaknál 16, a nőknél 19 évvel rövidíti meg a várható élettartamot. Ijesztő tendencia, hogy a kamaszok, a 12-13 évesek körében nő a dohányzók száma, és ha valaki nem dohányzik, de a baráti társaságban akár többen is, azonnal passzív áldozattá válik. Ma van a „Ne gyújts rá!” világnap.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 1825

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!