Ma Klotild és Cecília napja van. Holnap Bulcsú napja lesz.
A+ A A-

Halolajat az ínyünkre!

omega-3_fish_oil_supplementA Harvard-i Orvosi Egyetem kutatói megállapították, hogy a már sokat emlegetett omega-3 zsírsavak egy más területen is hasznosnak bizonyultak. Ugyanis ezek a halolajban megtalálható értékes anyagok segítenek az ínybetegségek kivédésében is.

A vizsgálat 9200 felnőtt táplálkozási szokásait mérte fel 1999 és 2004 között, különös tekintettel az omega-3 zsírsavak fogyasztására. A résztvevőknek az előző napi étkezéseikről kellett beszámolniuk.

Kiderült, hogy akiknek az étrendjében jelen vannak az omega-3 zsírsavak, azoknál 20–30%-kal kevesebb valószínűséggel fordul elő ínybetegség. Amerikában a férfiak 54%-a, a nők 46%-a tapasztalt már fogínyvérzést, ami a fogágybetegség legkorábbi jele. Viszont az 50 év feletti korcsoport 10%-a, míg 65 év felettiek 20%-a esetében már súlyos ínybetegség jelentkezik

A cikk a reklám után folytatódik

 

 

A kutatás vezetője Dr. Kenneth Mukamal elmondta, hogy ugyan nem tudják pontosan megmondani, hogy mennyi halolajat fogyasszanak az emberek naponta, de az Amerikai Szív Társaság irányelveit követve elegendő mennyiséghez juthatunk. Ezek szerint legalább hetente kétszer kell halat fogyasztanunk.

Így nem csak a fogínybetegségek előfordulása csökkenthető, de a szívroham, a szívritmuszavarok és az agyvérzés kockázata is. És azoknak is van megoldás, akik nem szeretik a halat, mert a dió és a lenmag is tartalmaz omega-3 zsírsavakat.

Kapcsolódó kifejezések: halolaj  omega-3  ínybetegség 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!