Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Árpád és Árpádina napja van. Holnap Gabriella napja lesz.
A+ A A-

Melyik a legvonzóbb testi adottságunk?

Melyik a legvonzóbb testi adottságunk?Nemrég múlt el Valentin nap – és mit találnak az emberek a legvonzóbbnak másokban? A mosolyt. Az Amerikai Fogászati Egyesület (ADA), a Crest és az Oral B által végzett országos felmérésből kiderült, hogy a mosoly, mint a legvonzóbb testi adottság megelőzte a szemeket, a hajat és a testet is.

A férfiak és nők különböznek abban, mennyire ügyelnek fogaikra és ínyükre

Az országos reprezentatív felmérés során 1000, 18 évnél idősebb amerikai vett részt, közülük a nők 86 százaléka kétszer vagy többször mos fogat naponta, a férfiaknál ez az arány csak 66 százalék.

A felmérésből az is kiderül, hogy a nők átlagosan 3-4 havonta váltanak fogkefét vagy elektromos fogkefét, a férfiaknál ez 5 havonta történi meg. Az ADA ajánlása szerint a legjobb 3-4 havonta lecserélni a fogkefét, vagy ha a sörték már elkoptak, mivel a kopott sörték kevésbé hatékonyan tisztítják a fogakat.

A fogselyem használatában minden amerikainak jobb munkát kellene végeznie. A megkérdezettek csupán fele használ naponta egyszer vagy gyakrabban fogselymet. És háromból egy ember szerint egy kevés vér a mosdókagylóban normális egy fogmosás után, pedig nem az – ínybetegség vagy egyéb kórképek jele lehet.

A szájüreg egészsége fontos az általános egészség szempontjából

A rendszeres fogorvosi ellenőrzések nem csupán az ínybetegségek és a fogszuvasodás diagnózisa és kezelése miatt fontosak, hanem mert egyes betegségek, például a szájüregi rák, jelei is felismerhetőek a szájban.

Egyre több kutatás hangsúlyozza, hogy összefüggés állhat fenn a szájüreg egészsége és olyan súlyos kórállapotok, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések és a cukorbetegség között, felhívva a figyelmet a jó szájhigiénés szokások fontosságára.

„Folyamatosan terjesztenünk kell a hírét, hogy mennyire fontos a szájüreg egészsége.” - közölte Dr. Ada Cooper (ADA fogyasztói tanácsadó, és fogorvos New York City-ben). „Naponta két, fluoridos fogkrémmel történő fogmosás, fogselyem használata naponta, kiegyensúlyozott étrend, és a rendszeres fogorvosi ellenőrzés segíthet az egészséges mosoly megtartásában.”

Kapcsolódó kifejezések: fogbetegség  szuvasodás 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!