Ma Fábián és Sebestyén napja van. Holnap Ágnes napja lesz.
A+ A A-

A kellemetlen lehelet ellen

A kellemetlen lehellet ellenA szájszagnak sokféle oka lehet, például, sok hagymával vagy fokhagymával fűszerezett kiadós étkezés. A fogmosás elhanyagolása is lehet az egyik ok, ugyanúgy, mint különböző betegségek, például torokgyulladás, szuvas fogak, a fogínygyulladás, anyagcsere-betegségek, illetve a gyomor, valamint nyelőcső panaszai.

Ha a szájszag tartós, mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni, mert a kellemetlen lehelet komoly betegségekre utalhat.

Azonnali segítségként "bevethetünk" gyógynövényeket, mint ahogy már nagyanyáink is tették

Ők, egyebek között, a zsályalevelek rágcsálására esküdtek a szájszag ellen. Garantáltan hatásos és gyors módszer, ha naponta háromszor zsályateával öblítjük ki a szánkat.

Segítsünk zsályalevéllel!

Nem kell mást tennünk, mint egy teáskanálnyi zsályát egy bögre vízzel leforrázni, és lefedve tíz percig állni hagyni. Ha kihűlt, szűrjük le, és tartsunk egy kortyot a szánkban legalább 3 percig. Jól bevált módszer az áfonyafőzettel való öblögetés.

Három púpozott teáskanál szárított áfonyát fél liter vízben 10 percig főzzünk. Ha kihűlt, és leszűrtük, öntsük egy csavaros üvegbe, így sokáig eláll. Az öblögetéshez egy teáskanálnyi főzethez adjunk ugyanennyi vizet. Naponta 3-4 alkalommal használjuk.

A cikk a reklám után folytatódik

Hatásos a citromkarika is!

Minden étkezés után mossunk alaposan fogat, majd óvatosan masszírozzuk végig a fogínyünket egy szelet citrommal. Fontos, hogy a fogak hátsó oldalát se hagyjuk ki!

És ha sürgős?

Vannak helyzetek, mikor már nincsen időnk az alapos szájápolásra, például fontos megbeszélések előtt. Ilyenkor a kávébab szinte csodaként hat. Rágjunk szét alaposan 1-2 kávébabot, és a zavaró szájszagnak már búcsút is mondhatunk. A borókabogyó is segít, persze csak akkor, ha a szájszagot nem valamilyen betegség okozza.

Kapcsolódó kifejezések: kellemetlen lehellet  szájszag 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!