Ma Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
A+ A A-

Komolyan kell venni a hiányzó fogak következményeit

Bővebben...A fogászati megbetegedések nagy része orvosolható anélkül, hogy a saját fog eltávolítására kerülne sor. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szakemberek is arra törekednek, sikerüljön gyökérkezeléssel, töméssel, inlay alkalmazásával helyreállítani az egészséget. Ha azonban túl sokára fordulunk szakemberhez, akkor könnyen lehet, már csak a húzás jelenthet segítséget. Ilyenkor foghiány keletkezhet, ami az elülső fogak esetében különösen sok hátránnyal jár. Míg a rágófogaknál a hosszú távú következményekkel kell számolni, addig az első fogak esetében a megjelenésre nyomja rá bélyegét erőteljesen a foghiány. Ha nem pótolja időben valaki a hiányzó fogát, az sok kellemetlenséggel járhat.

Utolsó frissítés: 2019. február 18. hétfő, 10:54

Találatok: 2762

Gyenge szájhigiénia, rossz fogak

Bővebben...A magyar lakosság fogazati és szájegészségi állapota lényegesen rosszabb annál az átlagnál, amely a legtöbb nyugat-európai országban, elsősorban a skandináv államokban élőket jellemzi - közölte a Magyar Fogorvosok Egyesülete.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 2776

Fogászati kezelések: mikor szükséges az allergiavizsgálat?

Bővebben...Az elmúlt 10–15 év során rohamosan emelkedett az allergiás betegek száma. Allergia számos formában felléphet, a tüneteket okozhatja például pollen, az elfogyasztott étel, lakáson belüli allergének, de nem ritka a fogászatban használt anyagok okozta allergiás reakció sem.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 4437

Mit igyunk fogszuvasodás ellen?

Bővebben...A nem reggeliző gyerekek fogai lényegesen rosszabbak, reggeliző társaiknál, főleg akkor, ha utóbbiak sok tejterméket fogyasztanak – mutatta ki egy amerikai vizsgálat.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 5715

Leküzdhető a fogorvossal szembeni félelem

Bővebben...Ha az utcán sétálva véletlenszerűen megszólítanánk tíz embert azzal a kérdéssel, hogy fél-e a fogorvostól, hat biztosan igent mondana, és talán csak kettő rázná a fejét.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 14814

Fogszabályozás: muszáj vagy sem?

Bővebben...A fogszabályozó kezelés célja a fogazat és az állcsontok esztétikai és funkcionális helyreállítása. A lakosság 90%-ának van valamilyen fogazati rendellenessége, amely fogszabályozást igényelne. Milyen következményei vannak a fogszabályozás elmaradásának? Kell-e minden esetben, és mely életkorban érdemes és lehetséges elkezdeni?

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 7260

Amalgám-sztori: ellentmondó nézetek kereszttüzében

Bővebben...Charles Bell, a híres angol kémikus soha nem gondolta volna, hogy 1818-ban született felfedezése – az, hogy az ezüst a higannyal olyan vegyületet alkot, amely kiváló tömítőanyagként alkalmas fogászati célokra – olyan vitalavinát indít el, amelynek mindmáig nem került pont a végére.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 3361

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!