Ma Domonkos és Dominika napja van. Holnap Krisztina napja lesz.
A+ A A-

Csak óvatosan vakarózzunk a gipsz alatt!

Csak óvatosan vakarózzunk a gipsz alatt!Valószínűleg mindenki, akinek valaha tört már el végtagja, tapasztalta, hogy a gipsz alatti fedett bőrrész mennyire elviselhetetlenül tud viszketni. A gipsz alatti vakarózásra az emberek a legkülönfélébb eszközöket használják, a szakértők szerint azonban ez nem a legjobb ötlet.

Soha senki ne dugjon be hosszú, vékony tárgyakat a gipsz alá azért, hogy enyhítse a viszketést. Sajnos pályafutásom alatt már sokszor kellett gipszet eltávolítanom azért, mert egy toll, vonalzó, villa vagy kefe beszorult a bőr és a kötés közé – mondta dr. Paul Prinz.

Amellett, hogy a tárgyak könnyen bent ragadhatnak, az általuk okozott karcolások vagy sebek szellőzés és tisztulás hiányában könnyen begyulladhatnak, sőt akár el is fertőződhetnek, ami miatt komolyabb egészségügyi problémák is kialakulhatnak.

A cikk a reklám után folytatódik

Az orvos a viszketés enyhítésére több biztonságos módszert is javasol. Érdemes például alacsony, hideg fokozatra állítani a hajszárítót, és azzal befújni a bőr és a gipsz közé, de próbálkozhatunk a kötés enyhe, ritmusos ütögetésével is. Végső esetben megkérhetjük orvosunkat arra, hogy írjon fel egy enyhe antihisztamint.

OrientPress Hírügynökség

Kapcsolódó kifejezések: gipszkötés  viszketés 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!