Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Hortenzia és Gergő napja van. Holnap Jenő napja lesz.
A+ A A-

Sokat tanultak a tudósok az ukrán elnök mérgezéséből

Sokat tanultak a tudósok az ukrán elnök mérgezésébőlEgy bőrgyógyász szakértő szerint Viktor Juscsenko ukrán államfő 2004-es dioxin mérgezése óta hatalmas áttörést értek el a dioxinos esetek kezelésében.  Jean-Hilaire Saurat professzor szerint az elnök szervezetében talált dioxinmennyiség nem kerülhetett oda véletlenül, ezért biztos, hogy az államfő mérgezés áldozata lett.

Az elnök, akinek arcát és testét is eltorzította a mérgezés, közel ezerszeres dózist kapott a gyilkos dioxinbóla a tolerálható mennyiséghez képest. Az orvosok biztosak voltak benne, hogy a hegeket és egyéb elváltozásokat az elnök testén a dioxin okozza, később azonban kiderült, hogy azokat a szervezet maga hozta létre a méreg elpusztítására. "Az elnök teste a májhoz hasonló működésű apró méregtelenítő 'szerveket' hozott létre a méreg semlegesítésére" - nyilatkozta Saurat professzor.

Saurat professzor ukrán tudósokkal közreműködve részletesen tanulmányozta Juscsenko esetét. A mérgezés 2004-ben az ukrán elnökválasztási kampány idején történt. A most 53 éves Juscsenko végül megnyerte a választásokat.  "Világos, hogy mérgezés történt, hiszen ilyen mennyiségű dioxin sehogy máshogy nem kerülhet a szervezetbe" - nyilatkozta a professzor. Az elnök szerint orosz ügynökök mérgezték meg, akik meg akarták akadályozni a megválasztását.


Juscsenko összesen 24 műtéten esett át, amelyek során megtisztították szervezetét a dioxintól, és eltüntették a mérgezés nyomait. "Az elnök a mérgezés első három évében folyamatos fájdalmaktól szenvedett, ez ugyanis a dioxinmérgezés egyik legfőbb tünete" - nyilatkozta Saurat professzor. A professzor szerint Juscsenko esete felbecsülhetetlen értékű információt szolgáltatott az orvostudománynak a dioxinmérgezésről és lefolyásáról. "Az elnök arcán lévő himlős sebhelyeket a szervezete hozta létre, a méreg elleni védekezés során. Ennek a reakciónak a 'szerzett dioxin-keltette bőr hematóma' (ADISH) nevet adtuk."

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: Juscsenko  dioxin  mérgezés 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!