Ma Andrea és Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
A+ A A-

Egy új kamerával ellenőrizhető a bőr vérellátása

borkameraEgy svájci cég fejlesztette ki azt a speciális kamerát, amelynek segítségével valós időben nyomon követhető a vérkeringés a bőrben. Az eszköz az orvosok szerint elsősorban az égési sérültek ellátásában és gyógyításában hozhat óriási előrelépést.

A kamerát kifejezetten úgy tervezték a fejlesztők, hogy segítsen megállapítani az égési sérüléseknél, hogy pontosan milyen súlyosak és mekkora a kiterjedésük. A készüléket már égési specialisták és rekonstrukciós sebészek is tesztelték a CHUV Egyetemi Kórházban, Lausanne-ban – írja a BBC.

A gép az úgynevezett lézer-Doppler képalkotó módszert használja a véráramlás ellenőrzéséhez, használatát pedig az a rugalmas kar segíti, amelyhez rögzítve van, és amelynek köszönhetően szabadon és könnyen mozgatható az érintett bőrfelület fölött.

A cikk a reklám után folytatódik

A valós idejű képen vörös szín jelzi azokat a területeket, amelyekben még van vérkeringés, kék szín pedig azokat, amelyekben a véráralmás kritikusan lelassult. Ezek a kódok segítenek az orvosoknak eldönteni, hogy mely testrészen van szükség bőrátültetésre, így a beteg biztosan megfelelő ellátásban részesülhet.

OrientPress Hírügynökség

Kapcsolódó kifejezések: bőrkamera  égési sérülések 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!