Ma Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.
A+ A A-

A láthatatlan ágyéki izmok edzése nőknek

Második szívGondolták volna, hogy a rossz testtartás nemcsak a gerincnek árt, de olyan súlyos problémákért, betegségekért is felelős lehet a nők esetében, amelyek a medencében jelentkeznek, és rettentően ronthatják a hölgyek életminőségét, folyamatos fájdalmat okozhatnak, vagy akár komplikált, kockázatos műtétekhez vezethetnek

Ilyen komoly baj lehet az inkontinencia vagy a megsüllyedt belső szervek, például a méh süllyedése által előidézett, rendellenes, hosszan tartó, legyengítő vérzések. A görbén tartott test miatt ugyanis az alhasi szerveknek nincs hol megtámaszkodniuk, és súlyukkal túlterhelik az ágyéki izmokat, amelyek egy idő után kinyúlnak, meglazulnak és nem képesek eredeti funkciójuk szerint működni.

A rossz testtartás, persze, csak egy a medencei izmok elgyengülését előidéző okok közül. Ugyanakkor az ezáltal kiváltott, rendkívül kellemetlen állapot, folyamat kellő odafigyeléssel megelőzhető, megállítható, sőt vissza is fordítható. Csupán meg kell értenünk, hogy nem csak a külső megjelenésünket meghatározó, utcán, strandon, konditeremben mutogatható, látható izmaink szépségéért kell erőfeszítéseket tennünk, de láthatatlan ágyéki izmaink rendszeres edzése is bőven kamatozik. Hogy a szemléleten bőven van mit javítani, igazolja egy apró kísérlet a Google-n. Alakformáló tippeket keresve, csak magyarul 115 ezer találat bukkan föl röpke 18 másodperc alatt. Hasizom erősítő gyakorlatok esetében majdnem 10 ezer címszó közül válogathatunk csupán 15 másodperc eltelte után. Ezzel szemben az ágyéki izomerősítést beírva alig 499 ajánlatot kapunk – dupla keresési időt, 30 másodpercet követően.

A cikk a reklám után folytatódik

DiabFórum magazin

Legyen szívügyünk a második szívünk!

Ez utóbbi adat is mutatja, mekkora hiányt pótol a jelenleg Belgiumban élő, egészség fanatikus magyar újságíró, Csehek Katalin által szerkesztett, most megjelenő „A Második Szív” című könyv, amely a női medence egészségének helyreállítására és fenntartására szolgáló torna módszerek, praktikák és tanácsok frappáns és lényegre törő tárháza. A Brazíliától, Amerikán és Izraelen át Európáig, a világ minden tájáról összegyűjtött, sokszorosan kipróbált gyakorlatok otthon végezhetőek, sikeres megvalósításukat részletes leírások és fényképes illusztrációk segítik.

A közérthető, hétköznapi nyelvezettel megírt könyv megérteti, hogy a fordított szívet formázó női medence – a második szív – láthatatlan izmait is rendszeresen edzeni kell. Mert ha nem, idővel elsatnyulnak, és egyre nehezebben tudják majd feladatukat – törzsünk súlyának cipelését és a hasüregünkben rendszeresen fellépő lefelé irányuló nyomás ellentartását – teljesíteni.

A Második Szív című könyv márciustól kapható a Libri, Alexandra, Líra, Tóthágas könyvesboltokban vagy a Bookline és Zagora online könyváruházakban.

Címkék:
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!