Ma Berta és Bettina napja van. Holnap Ibolya napja lesz.
A+ A A-

Ejakuláció visszafelé?

Orgasmusprobleme_450Visszafelé történő (retrográd) ejakuláció alkalmával a kilövellt ondó ahelyett, hogy a hímvesszőn át hagyná el a szervezetet, visszafelé, a húgyhólyagba kerül.

Retrográd ejakuláció esetében is lehetséges az orgazmus

A visszafelé történő ejakuláció során, a húgyhólyag azon része (a hólyagnyak), mely normálisan az ejakuláció alatt összehúzódik, nyitva marad, ezzel lehetővé teszi, hogy a ejakulátum visszakerüljön a hólyagba. Gyakori oka: a cukorbetegség, a gerincvelő sérülése, bizonyos gyógyszerek és néhány műtéti beavatkozás (nagyobb hasi illetve kismedence műtétek - a leggyakoribbak egyike a húgycsövön át végzett prosztataeltávolítás)

A visszafelé történő ejakuláció során lecsökken a hímvesszőn át kilövellt ejakulátum mennyisége; sőt néha egyáltalán nem távozik ondó, ami nemzőképtelenséget okoz, de az egészségre nem ártalmas.

A cikk a reklám után folytatódik

Az orvos a vizeletmintában talált nagyobb mennyiségű ondósejt alapján állítja fel a diagnózist. A legtöbb férfi nem szorul kezelésre. A férfiak 1/3-ában áll be javulás olyan gyógyszeres (például pszeudoefedrin, fenilefedin, klórfeniramin, bromfeniramin vagy imipramin) kezelés után, mely összezárja a hólyag nyakat. A legtöbb ilyen gyógyszer fokozza a szívverést, és emeli a vérnyomást, és ez veszélyes lehet a magas vérnyomásban vagy szívbetegségben szenvedőkre.

Ha a nemzőképtelenség kezelésre szorul és a gyógyszerek nem segítenek, a férfi spermája kinyerhető megtermékenyítés céljából.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: ejakuláció  ondó  orgazmus  retrográd ejakuláció 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!